Велинград - online - Над 200 кандидати по проекта “За по-добър живот” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Над 200 кандидати по проекта “За по-добър живот”
Публикувано 2016-03-01 10:24:10 от Темпо

На 26 февруари се проведе встъпителната пресконференция по проекта “За по-добър живот”, който ще осигури 14 лични асистенти, 13 социални асистенти, 13 домашни санитари и 1 психолог за 66 нуждаещи се.На 2 март изтича срокът за подаване на документи от кандидат-потребителите - хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване. 14 от всичките 66 места за потребители са за деца с увреждания.

За пореден път към този проект има много голям интерес и броят на желаещите да бъдат включени вече надхвърля 200. Милен Налбантов от ОА сподели, че преди 10 години, когато общината стартира първия такъв проект, имаше 70 места, но се явиха само 45 желаещи. Сега ситуациата е съвсем различна, защото социалните услуги се доказаха, а и нуждата е голяма заради многото болни и самотни хора.
През март общината ще проведе конкурс за избор на двама социални работници. През април те ще извършат социална оценка на всички входирани заявления от кандидат-потребители. През май комисия, назначена от кмета К. Коев, ще разгледа заявленията и социалните оценки и ще извърши класирането. Ресорният зам.-кмет Сергей Кичиков подчерта, че комисията ще работи абсолютно коректно и отговорно, защото нуждаещите се от тези социални услуги в общината са много голям брой.
За одобрените потребители на услугата проектът ще продължи 18 месеца - от 1 юни 2016 до 30 ноември 2017 година. Финансирането е 100% безвъзмездна финансова помощ от ЕС чрез Европейския социален фонд на стойност 499 572 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай