Велинград - online - Пролетта идва със знакови успехи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Пролетта идва със знакови успехи
Публикувано 2016-03-08 09:33:59 от Темпо

Свикнали сме да казваме, че плодовете се берат наесен, но в СОУ “Св.Св. Кирил и Методий” нещата се случват различно. Ученици и преподаватели работят неуморно и наистина постигат успехи в различни области.
Един от приоритетите на училището е обучението по чужди езици. Двете паралелки със засилено изучаване на английски и немски езици година след година доказват, че може да се постигне високо ниво, че младежите имат потенциал за развитие и изяви, че са конкурентни на национално ниво, че са компетентни и талантливи.

Вярваме на думите на едно от тези момчета - Здравко Жерев, от Х б клас: “Почти всяко училище дава възможност да се научи чужд език, но в нашето СОУ “Св.Св. Кирил и Методий” можем да научим два чужди езика.Наистина това не е лесно. Но до нас са нашите преподаватели, хора с голяма амбиция и високи цели, които буквално ни увличат напред.”
Примерите не са малко. За четвърти пореден път ученици от немските паралелки в 8 и 9 клас участват в театрален фестивал “Завесата се вдига за немския език”, организиран от Министерството на образованието и “Гьоте” институт. Радостното е, че те са се класирали за участие в националния кръг, който ще се проведе в Троян през април. Конкурентите ни са предимно от езикови гимназии, но за нас е вече традиция да сме сред избраните.
Учениците, които са избрали английския като първи език, също убедително заявиха своето намерение да демонстрират знанията и таланта си в подобна изява. За втори път те се включват във фестивала на авторска драматургия и театър на английски език. С пиесата “Доброто побеждава злото” ще участват в националния кръг, който ще се проведе в края на март в Плевен. Конкуренцията е голяма, но по-голямо е желанието и усърдието на нашите момичета и момчета. Всички те са убедени, че това е един от най приятните начини за изучаване и практикуване на езика.
Значими са успехите ни и в индивидуалните изяви. Георги Алексиев, Величка Чорбова и Велка Коцева - ученици от 10 клас, се включиха за първа година с голямо желание в Pad-олимпиадата. Тя се организира ежегодно от службата за педагогически обмен при Консултативния отдел към посолството на Германия в сътрудничество с МОН. Георги Алексиев се класира за следващия етап, с проекта си на немски език, представен в Немското посолство: “Започнах да изучавам немски език преди две години и половина. Тогава го приех като предизвикателство, каквото всъщност е. Рефератът, който разработих, бе на тема “Мрежите в интернет“ и в частност сайта 9GAG. Положих много труд в разработването му, но желанието и добрата работа се възнаграждават.”
Ученици от 9 и 10 клас участваха и в друга олимпиада, организирана от “Гьоте“ институт - България. Класираха се четирима, които ще представят училището в националния кръг на олимпиадата в София. Нека да пожелаем успех на Величка Чорбова, Здравко Жерев, Георги Алексиев и Роза Шуманова. Самото участие в националната олимпиада вече е успех за тях.
На 10 февруари ученици от 8 до 11 клас се включиха в шестото национално състезание по творческо писане на английски език. Конкуренцията беше сериозна и от 4054 есета бяха избрани 120 за участие в националния кръг. За наша радост сред тях е и Даниела Хамарилова, ученичка от 8 а клас.
В третото национално състезание по английски език, организирано от Longman - България взеха участие 27 ученици от всички езикови паралелки. Пет от тях се класираха за националния му кръг в края на март. Поздравления за Стефани Попчева - 7 клас, Елена Кузманова - 8 клас, Васил Янакиев и Константин Толис - 9 клас, Александра Масларова - 11 клас.
Особено сме горди, че единственият класиран в олимпиадата по английски език деветокласник от област Пазарджик е наш ученик. Васил Янакиев от 9 а клас за втори път ще участва в националния кръг. Ето какво казва той: “Човек винаги трябва да се стреми да постига повече и повече. Моите интереси са в различни области, най-вече в информационните технологии. Аз започнах да уча английски от момента, в който получих първия си компютър. Езикът е нещо, което ти дава много във всяка посока. Радвам се,че имам стимули и възможности да поддържам знанията си, да прилагам наученото на високо ниво.”
В края на март предстои още едно важно участие. Сашка Баракова , Ваня Средкова, Елена Баева и Иван Топорчев - ученици от 11 и 10 клас, ще мерят сили с представители на най-добрите училища в цялата страна в 13-тото издание на викторината на английски език “Образование на бъдещето”, организирана от фондация “Дарби” и Консултантска къща за образование в чужбина “Дарби”. Реализира се в партньорство с Национален дворец на децата и МОН и е единственото по рода си кариерно състезание по английски език в страната за гимназисти от 10 до 12 клас. Миналата година отборът на училището ни спечели престижното второ място и летен курс в Англия. Късмет и на новите участници.
Благодарим и на ученици и на преподаватели за всеотдайността, неуморимостта и любовта, с които случват всичко това.Голямо БЛАГОДАРИМ и на родителите,които ни вярват, подкрепят и критично очакват най- доброто за децата си. Желаем на всички достойно представяне в предстоящите изяви! Продължаваме заедно да се борим за името и успехите си!

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води