Велинград - online - Младежта търси перспективи за работа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Младежта търси перспективи за работа
Публикувано 2016-03-08 10:01:14 от Темпо

През последните години Европейският съюз много активно работи за подобряване на младежката заетост. Тя е и национален приоритет - процентът на младежката безработица в страната е достигнал 25,2%. Друга тревожна тенденция за България е, че младите хора са сред най-късно влизащите в пазара на труда в сравнение с други държави от Европейския съюз.

Една от причините за тревожно положение с младежката безработицата е липсата на връзката между пазара на труда и образователната ни система, особено в общообразователните училища. Именно за частичното разрешаване на този проблем е насочен международният проект “Младежта, многоезичие и перспективи за работа в Европа“, в който учениците от шест държави - България, Гърция, Испания, Литва, Полша и Румъния заедно проучват пазара на труда в Европа и перспективите за неговото развитие. В рамките на проекта те също придобиват необходими умения за написване на автобиография, мотивационно писмо и други ключови умения като работа в екип, презентационни умения, лидерство и способности да работят в многоезична среда.
Преди броени дни се проведе втората среща по проекта в Катерини, Гърция. Обсъжданите теми бяха свързани с проучване на пазара на труда в областта на информационно-комуникационни технологии. Учениците от СОУ “Васил Левски“ имаха отговорна задача да проучат пазара на труда в софтуерна индустрия както в България, така и в Европа и да представят перспективи за кариерно развитие на младите хора в тази сфера. Илия Добрев, Славина Нанова, Здравка Башкехайова, Диана Аврамова, Илина Ибчева и Ивета Арнаудова прекрасно се справиха с тази отговорна задача, като представиха не само актуални статистически данни за състоянието на софтуерната индустрия, но и посочиха специалности за подготовка на софтуерни специалисти в българските университети и поканиха участниците да заповядат в България за придобиване на висше образование.
Отличният баланс между занятията и развлеченията, отборната работа на учениците от различни националности, съвместеният брейнсторминг за решаване на поставените задачи, вълнуващите екскурзии и срещи с видните личности в града, запознаването с фолклорни песни и танци на Северна Гърция - всичко това направи посещението ни в Гърция едно незабравимо преживяване. Успяхме да се докоснем до гръцката култура, да направим нови запознанства, да изградим приятелства, да усъвършенстваме своите умения, свързани с общуване и отборна работа в многоезикова среда, да придобием нови ключови качества, които ще ни послужат в бъдещата професионална реализация.
Славина Нанова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай