Велинград - online - За велинградчаните с големи сърца! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

За велинградчаните с големи сърца!
Публикувано 2016-03-08 10:04:33 от Темпо

“Бъди човек” стопли сърцата на много нуждаещи се. Върнахме им надеждата в съществуването на доброто и ... някак си сега пак забравихме за тях. След Коледа отшумя и състраданието ни, и желанието да им помагаме. Решихме, че коледният пакет ще им е "достатъчен" за цяла година. Забравихме, че имат ежедневна нужда от малко храна и ... повечко внимание - от съсед, от познат, от непознат дори.

Общувайки с тези хора, те споделиха мечтите си, спомените си, страховете си. На голяма част от тях близките им са далеч, а те са останали да пазят бащиния дом и прахът на забравата ги е покрил и тях. Станали са невидими за обществото. Отхвърлени и от държавата, те си нямат никого! И никого не обвиняват за положението, в което са сега. На някои от тях близките им пращат по някой лев, а други и това не правят. Някои имат прашасъл телефон, самозалъгват се, че не работи, защото не звъни. На въпроса ми колко често някой се сеща за тях със сълзи в очите ми отвръщат: “От Нова до Нова година...”
Толкова ли станахме заети, че нямаме 5 минути да наберем бабиния/дядовия номер или да отскочим с колата до там?! Единственото, което крепи и все още радва тези хора, е споменът от отминалия им живот. Разказват ми как някога са били млади и здрави и как никога не са си представяли, че животът им един ден ще стане такъв. Работили са здраво, но ...времето не прощава на никого! И така - сами са, не вярваха, че все още има добро, докато не се появихме всички ние!
И сега няма как да се откажем от тях. И няма да предадем доверието им! Те са толкова доволни и на малкото, което им даваме, така че ние ще продължаваме. Ще продължаваме да им подаряваме любов, внимание и топла храна, които да им сгряват душите.
И сега е моментът да изкажа благодарността си към Цветан Ангелов - собственик на денонощен магазин "При Цеци" и на всички любезни хора, които работят там. Благодаря ви от цялото си сърце, че намирате време в забързаното си ежедневие да подготвите малките пакети за нуждаещите се и го правите напълно безплатно! Благодаря на Цветан, че отделя от собствените си финанси и подарява по четири пакета седмично на нуждаещи се! Благодаря и на любимия ми, че вечно намира време да е до мен и да ми помага в осъществяването на тези прекрасни събития!
Благодаря на хората, които нямат финансови средства да помогнат, но постоянно ми пишат за човек, изпаднал в трудно положение. И по този начин ние достигаме до него! Не знаете колко щастливи остават хората, когато научат, че някой се е сетил за тях. Ей, хора! Благодаря ви от сърце! Благодаря ви, че ви има! Празниците минаха, а доброто продължава да се излива в нашия град! Ние може и да не успеем да нахраним всички гладни хора в България ( макар че много ни се иска), но сме почнали от някъде! Направили сме първата крачка!
Дано сега, четейки моите редове, на мнозина им трепнат сърцата и да направят нещо за някого, без да очакват нищо в замяна. Такъв е смисълът на човешкия живот - да бъдем хора и да предаме доброто. Приемате ли да предавате нататък? Не се изискват специални умения и кой знае какви възможности за това! Нужно е просто сърце! Бъдете добри всеки ден и всеки ден ще бъде като празник за тези хорица!
Искрено ваша: Весела Апостолова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай