Велинград - online - КЗК отмени решение на кмета за зимното почистване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

КЗК отмени решение на кмета за зимното почистване
Публикувано 2016-03-08 10:09:21 от Темпо

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи, че отменя като незаконосъобразно решение на кмета на община Велинград Костадин Коев за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет “Всички дейности по зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и населени места в община Велинград (без републиканска пътна мрежа в населените места) през 2016 г.”.

Проучването на КЗК е установило, че жалбоподателят “АЙРМЕД - 2008” ЕООД от с. Кръстава е отстранен незаконосъобразно от обществената поръчка на основание неправилно ценово предложение. Общината обяви поръчката за зимно поддържане на общинската пътна мрежа на 11 ноември 2015 г. Срокът на поръчката е 12 месеца на 2016 г., а стойността 135 200 лева. От тях 108 000 лева са от държавния бюджет за общинските пътища, а 27 100 лева са за зимно почистване на селата в общината. В конкурса участваха две фирми: “Айрмед-2000” от с. Кръстава, която през последните години е изпълнител на тази обществена поръчка и “ЕТ “Зенун Борикар” от с. Света Петка. Комисията, провела конкурса, е отстранила от участие “Айрмед-2000” с мотив, че в ценовата си оферта фирмата е дала цели за еднократно почистване на 1 километър, докато от ЕТ “Зенун Борикар” са дали цена за целия период на договора.
КЗК е разгледала жалбата на отстранената “Айрмед-2000” и е констатирала съществена разлика в цените на офертите: “Айрмед” предлага 23 лв/кв.км за снегопочистване и опесъчаване на междуселищни пътища и улици в населените места и 25 лв/куб. за доставка на пясък, а “Зенун Борикар” предлага 188 лв/кв.км. за снегопочистване на междуселищни пътища, 210 лв/кв.км за опесъчаване на междуселищни пътища и улици в населените места, 195 лв/кв.км. за зимно почистване на улици и 198 лв/куб. за доставка на пясък.
КЗК счита, че участниците не е следвало да предлагат общи цени за снегопочистване и опесъчаване за целия срок на договора, а единични, за еднократно извършване на съответната дейност. Изводът на комисията, провела обществената поръчка, че предложените единични цени следва да касаят целия период на договора, би довел до невъзможност за прилагане на посочените условия и начини на финансиране и плащане за реално извършени дейности. От друга страна, ако се приеме, че предложените цени касаят целия срок на договора и същите следва да бъдат заплатени на изпълнителя без да се отчита реалното количество на извършваните от същия дейности, би могло да се достигне до ситуация, при която ще трябва да се заплатят неизвършени дейности, доколкото по време на действие на договора може изобщо да не е изпълнявано снегопочистване и опесъчаване на улиците и пътищата, включени в предмета на поръчката.
КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите в плик № 3 в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води