Велинград - online - КЗК отмени решение на кмета за зимното почистване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

КЗК отмени решение на кмета за зимното почистване
Публикувано 2016-03-08 10:09:21 от Темпо

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи, че отменя като незаконосъобразно решение на кмета на община Велинград Костадин Коев за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет “Всички дейности по зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и населени места в община Велинград (без републиканска пътна мрежа в населените места) през 2016 г.”.

Проучването на КЗК е установило, че жалбоподателят “АЙРМЕД - 2008” ЕООД от с. Кръстава е отстранен незаконосъобразно от обществената поръчка на основание неправилно ценово предложение. Общината обяви поръчката за зимно поддържане на общинската пътна мрежа на 11 ноември 2015 г. Срокът на поръчката е 12 месеца на 2016 г., а стойността 135 200 лева. От тях 108 000 лева са от държавния бюджет за общинските пътища, а 27 100 лева са за зимно почистване на селата в общината. В конкурса участваха две фирми: “Айрмед-2000” от с. Кръстава, която през последните години е изпълнител на тази обществена поръчка и “ЕТ “Зенун Борикар” от с. Света Петка. Комисията, провела конкурса, е отстранила от участие “Айрмед-2000” с мотив, че в ценовата си оферта фирмата е дала цели за еднократно почистване на 1 километър, докато от ЕТ “Зенун Борикар” са дали цена за целия период на договора.
КЗК е разгледала жалбата на отстранената “Айрмед-2000” и е констатирала съществена разлика в цените на офертите: “Айрмед” предлага 23 лв/кв.км за снегопочистване и опесъчаване на междуселищни пътища и улици в населените места и 25 лв/куб. за доставка на пясък, а “Зенун Борикар” предлага 188 лв/кв.км. за снегопочистване на междуселищни пътища, 210 лв/кв.км за опесъчаване на междуселищни пътища и улици в населените места, 195 лв/кв.км. за зимно почистване на улици и 198 лв/куб. за доставка на пясък.
КЗК счита, че участниците не е следвало да предлагат общи цени за снегопочистване и опесъчаване за целия срок на договора, а единични, за еднократно извършване на съответната дейност. Изводът на комисията, провела обществената поръчка, че предложените единични цени следва да касаят целия период на договора, би довел до невъзможност за прилагане на посочените условия и начини на финансиране и плащане за реално извършени дейности. От друга страна, ако се приеме, че предложените цени касаят целия срок на договора и същите следва да бъдат заплатени на изпълнителя без да се отчита реалното количество на извършваните от същия дейности, би могло да се достигне до ситуация, при която ще трябва да се заплатят неизвършени дейности, доколкото по време на действие на договора може изобщо да не е изпълнявано снегопочистване и опесъчаване на улиците и пътищата, включени в предмета на поръчката.
КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите в плик № 3 в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България