Велинград - online - “Осем вагона патриотизъм” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Осем вагона патриотизъм”
Публикувано 2016-03-08 10:12:29 от Темпо

“От 30 години в теснолинейката не е имало толкова хора - над 250 човека в 8 вагона!” - радостта е на най-големият приятел и популяризатор на Родопската теснолинейка Кристиян Ваклинов. Негова е и идеята “На 3 март заедно в теснолинейката”, която успя да събере толкова много последователи навръх българския национален празник.

От БДЖ се отзоваха на големия интерес и сутринта на 3 март влак “Юндола” тръгна от гара Септември с всички налични 8 вагона (двойно повече от обичайното) и с локомотив, украсен с български знамена. Празничният маршрут на теснолинейката беше от Септември до Якоруда и ще остане незабравим за пътниците, посрещнати от организаторите с мартеници и брошури за забележителната история на единствената действаща теснопътна железопътна линия в България. Сред избралите да посрещнат деня на българското Освобождение в теснолинейката имаше много млади хора, имаше мъже и жени в народни носии, имаше много български дух и български песни.
На гара Велинград влакчето бе посрещнато също с развети знамена и много радост. Най-емоционално бе посрещането на гара Якоруда, където от години от теснолинейката не са слизали толкова много и въодушевени туристи.
Равносметката на Кристиян Ваклинов: “200 души бяха днес с нас! София, Пловдив, Пазарджик, Димитровград, Чирпан, Стамболийски, Своге и много други се пренесоха в теснолинейката - от Септември до Якоруда! Благодарим Ви!!! Смело поставихме едно начало! И записахме рекорд - най-пълният и дълъг влак за последните поне 30 години! Висок старт - по най-високата жп линия на Балканите! Нека занапред да се събираме и по-често да превръщаме Теснолинейката в това, което бе днес! Като организатор, аз - Кристиан Ваклинов, благодаря на всички хора за всичко! И приемам критика! Благодаря и за хилядите благодарности, стиснати ръце, прегръдки... бяхме едно - показахме, че сме българи и стоим зад каузата "ЗА запазване и популяризиране на Малката железница"! Няма да позволим да посегнат на това богатство и гордост!”
А че инициативата успя доказва вече заявеното желание от мнозина да бъдат организирани още такива пътувания. Много показателен бе и репортажът в новините на БНТ, където репортерът Калин Дацов много точно определи пътуването с нашата теснолинейка на 3 март като “Осем вагона патриотизъм”.









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България