Велинград - online - Празник с български дух 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник с български дух
Публикувано 2016-03-08 10:15:13 от Темпо

С шествие от общината до централния площад “Николай Гяуров” започна официалното честване на националния празник 3 март във Велинград. Начело бяха мажоретките с български знамена и музикантите от Духовия оркестър “Димитър Мечев” към НЧ “Отец Паисий-1893”, следвани от народния представител от ГЕРБ Димитър Гечев, кмета Костадин Коев, председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, общински съветници и служители, представители на обществени организации, дружения и много граждани.

Честта да издигне българското знаме под звуците на националния химн заслужи седмокласникът от СОУ “Васил Левски” Красимир Вилка. За успехите си в националния кръг на олимпиадата по география и първите места в олимпиадите по астрономия, физика и химия на областно ниво Красимир Вилка бе награден от кмета Костадин Коев с плакет.
Кметът К. Коев произнесе слово за 3 март и героите на българското Освобождение и честити националния празник на велинградчани и многобройните гости на курорта.
Изключително вълнуващ бе рециталът на третокласници от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, които възкресиха спомена за еничарите и Балканджи Йово, припомниха смелостта и красотата на белоногата Гергана на П.Р. Славейков, стиховете на Христо Ботев, редовете от Кървавото писмо на Тодор Каблешков, думите на Райна княгина “Аз уших байряка!”, словата на Георги Бенковски след Априлското въстание, Вазовите стихове за Шипка и за героите, умрели за майка България. Децата накараха площада да замълчи, да съпреживее епохата, която ражда нашата свобода и да избухне в заслужени аплодисменти за малките рецитатори и певци и за техните учители.
Празникът продължи с изпълнения на Представителния фолклорен ансамбъл “Чепино” и детския ансамбъл “Чепинче” към НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905”. Така Велинград посрещна 3 март в ритъма на народните песни и хора, с много настроение и български дух.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола