Велинград - online - Първи стъпки за създаване на общински ученически съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първи стъпки за създаване на общински ученически съвет
Публикувано 2016-03-15 09:15:28 от Темпо

На 10 март в община Велинград се проведе среща с директори на учебни заведения, на която Мария Маркова - директор “Хуманитарни и социални дейности” (“ХСД”), представи идеята за създаване на общински младежки съвет. Бъдещият съвет трябва да отговаря на потребностите на учениците и да бъде чута тяхната гледна точка и позиция. Той ще даде възможност на младите хора за първи път реално да участват в управлението на общината, ще изгради у тях отговорност и гражданско самосъзнание, подчерта М. Маркова.
Тя представи и хората от ОА, които пряко ще отговарят за младежките дейности - Таня Кръстева от дирекция “ХСД” и младежкия медиатор Лазаринка Спасова.
Обсъден бе предложеният устав на младежкия съвет. По предложение на Емил Моллов, директор на СОУ “В. Левски”, името ще бъде събразено с възрастта на участниците (от 13 до 18 години) и затова ще бъде Общински ученически съвет. Емил Моллов припомни, че през 2002 г. в община Велинград бе създаден младежки парламент, който работи известно време, но след това прекрати дейността си. За да не се стигне до подобна ситуация, той препоръча да бъде осигурено поне минимално финансиране за обучения на младежите и ръководство от човек с организационен опит. Според М. Маркова за това ще трябва да се разчита на доброволци, тъй като бюджетът за 2016 г. вече е приет и евентуално финансиране може да има чак от догодина.
Членовете на бъдещия Общински ученически съвет ще станат ясни след като всяко училище проведе вътрешни избори (правилата ще са по избор на самото училище). Включването е на доброволен принцип, а 12-те общински и 3-те държавни учебни заведения на територията на община Велинград ще трябва да дадат отговор дали ще се включат в бъдещия съвет до 21 март 2016 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай