Велинград - online - Искат ремонт на пътя Ракитово - гара Костандово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Искат ремонт на пътя Ракитово - гара Костандово
Публикувано 2016-03-15 09:18:38 от Темпо

На 7 март кметът на Община Ракитово Костадин Холянов бе домакин на изнесено заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от областния управител Трендафил Величков. Община Ракитово постави като актуален въпрос належащата необходимост за ремонт на пътната отсечка от гара Костандово до общинския център. Пътят е част от републиканската мрежа и е с дължина 4 километра.
Тази част от шосето не е ремонтирана от години, въпреки че при големия ремонт на дефилето от Велинград до Варвара понесе целия трафик от камиони и леки автомобили. В момента участъкът е осеян с дупки, което създава проблеми на всички пътуващи. С решение на Областния съвет за развитие, областният управител ще подкрепи предложението на община Ракитово пред АПИ през 2016 г. приоритетно да бъде извършен ремонт на републиканския път гара Костандово - град Ракитово. Шансовете за извършване на ремонта са големи, включително и заради по-малкия обем дейности и разходи в сравнение с другите предложени пътни отсечки в областта.
С пълно единодушие кметовете и председателите на общински съвети подкрепиха предложението на Трендафил Величков в Пазарджик да бъде разкрит медицински колеж. Те се обединиха около позицията, че в общините има недостиг на медицински кадри за здравни заведения и действащи социални услуги, както и положителните ефекти от разкриването на ново висше учебно заведение в областния център.
По време на заседанието бяха представени състоянието и тенденциите в демографското развитие на област Пазарджик от доц. Емилия Войнова, директор в Министерство на труда и социалната политика. Процесът на намаляване и застаряване на населението е необратим за цялата страна. 3,7% от населението на България живее в област Пазарджик, от 2010 до 2014г., населението на областта е намаляло с 21 361 души. Естественият прираст на населението в област Пазарджик е трайно отрицателен от - 2,5 промила през 2009 г. до -5,3 промила през 2014 г. при -5,7 промила средно за страната. Доц. Войнова изтъкна и някои положителните тенденции за областта за 2014г. спрямо 2013г., по отношение на брой наети лица, произведена продукция, средна годишна заплата и коефицент на икономическа активност.
Дейността на Областен информационен център Пазарджик и възможностите за кандидатстване по отворени процедури на Оперативни програми представи на членовете на съвета Радослав Пешалов - ръководител на ОИЦ Пазарджик.
Трендафил Величков призова отново кметовете на общини да представят своите мотивирани въпроси, свързани с реформата във ВиК сектора и обединяването на общините в една Асоциация. В края на март предстои срещата по проблема в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе през м. юни, домакин ще бъде кметът на община Панагюрище Никола Белишки.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води