Велинград - online - Искат ремонт на пътя Ракитово - гара Костандово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Искат ремонт на пътя Ракитово - гара Костандово
Публикувано 2016-03-15 09:18:38 от Темпо

На 7 март кметът на Община Ракитово Костадин Холянов бе домакин на изнесено заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от областния управител Трендафил Величков. Община Ракитово постави като актуален въпрос належащата необходимост за ремонт на пътната отсечка от гара Костандово до общинския център. Пътят е част от републиканската мрежа и е с дължина 4 километра.
Тази част от шосето не е ремонтирана от години, въпреки че при големия ремонт на дефилето от Велинград до Варвара понесе целия трафик от камиони и леки автомобили. В момента участъкът е осеян с дупки, което създава проблеми на всички пътуващи. С решение на Областния съвет за развитие, областният управител ще подкрепи предложението на община Ракитово пред АПИ през 2016 г. приоритетно да бъде извършен ремонт на републиканския път гара Костандово - град Ракитово. Шансовете за извършване на ремонта са големи, включително и заради по-малкия обем дейности и разходи в сравнение с другите предложени пътни отсечки в областта.
С пълно единодушие кметовете и председателите на общински съвети подкрепиха предложението на Трендафил Величков в Пазарджик да бъде разкрит медицински колеж. Те се обединиха около позицията, че в общините има недостиг на медицински кадри за здравни заведения и действащи социални услуги, както и положителните ефекти от разкриването на ново висше учебно заведение в областния център.
По време на заседанието бяха представени състоянието и тенденциите в демографското развитие на област Пазарджик от доц. Емилия Войнова, директор в Министерство на труда и социалната политика. Процесът на намаляване и застаряване на населението е необратим за цялата страна. 3,7% от населението на България живее в област Пазарджик, от 2010 до 2014г., населението на областта е намаляло с 21 361 души. Естественият прираст на населението в област Пазарджик е трайно отрицателен от - 2,5 промила през 2009 г. до -5,3 промила през 2014 г. при -5,7 промила средно за страната. Доц. Войнова изтъкна и някои положителните тенденции за областта за 2014г. спрямо 2013г., по отношение на брой наети лица, произведена продукция, средна годишна заплата и коефицент на икономическа активност.
Дейността на Областен информационен център Пазарджик и възможностите за кандидатстване по отворени процедури на Оперативни програми представи на членовете на съвета Радослав Пешалов - ръководител на ОИЦ Пазарджик.
Трендафил Величков призова отново кметовете на общини да представят своите мотивирани въпроси, свързани с реформата във ВиК сектора и обединяването на общините в една Асоциация. В края на март предстои срещата по проблема в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе през м. юни, домакин ще бъде кметът на община Панагюрище Никола Белишки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай