Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.03.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.03.16
Публикувано 2016-03-15 09:25:09 от Темпо

ГАГАНИЦИ В ДЪЖДА Тази година денят за прошки и гаганици 13 март бе много дъждовен, но лошото мартенско време не попречи на велинградчани да спазят традицията. По площади и махали бяха запалени гаганици, а около огньовете хората поискаха и дадоха прошка, децата се радваха с начернени бузи, пяха се песни и гърмяха фойерверки. А след Сирни заговезни дойде ред на Великденския пост.


ВОДИ Общината откри три нови процедури за издаване на разрешителни за водовземане на минерални води. Първата е за детска градина “Фантазия” за вода от сондаж 4 “Власа” по общински водопровод с максимален дебит 2 литра/секунда. Искането на ЕТ “Тора-Тодор Ямаков” е за изменение на разрешителното от сондаж 5 “Сярна баня” по собствен водопровод до хотел “Далия”, като дебитът се увеличава от 0.1 л/сек на 0.2 л/сек. Акционерното дружество “Спорт Бееви” иска минерална вода от сондаж 4 “Власа” по общински и собствен водопровод с максимален дебит 0.3 л/сек за 289 дни годишно. Заинтересованите лица могат да подават писмени възражения и предложения до кмета на общината в 14-дневен срок, считано от 9 март 2016 г.

ГОРИВА С решение от 10 март 2016 г. кметът на Община Ракитово Костадин Холянов откри обществена поръчка за доставяне на горива и консумативи за МПС на общината. Поръчката е за срок от 4 години, но няма да се проведе открит конкурс, а общината е избрала процедурата “договоряне без обявление” с мотив, че стоките са в списъка на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

ОХРАНА На съвещание в Областната управа бяха отчетени резултатите от проверките на охраната в 160 училища и детски градини на територията на областта. Служителите на МВР са констатирали, че в повечето училища и детски градини са изградени системи за видеонаблюдение, но пропусквателният режим не е на нужното ниво и затова са дадени предписания. Директорът на РИО В. Кайтазова е представила програмата на МОН “Достъпно и сигурно училище”, по която предстои да бъдат закупени технически средства за контрол в училищата.

МИГ Местната инициативна група (МИГ) “Белово, Септември, Велинград” ще проведе общо събрание на 29 март 2016 г. Ще бъдат представени отчет за дейността и финансов отчет за 2015 г.

ПРАЗНИК В деня на жената 8 март народният представител Димитър Гечев и кметът Костадин Коев се срещнаха с дамите от пенсионерските клубове във Велинград и ги поздравиха за празника. В Дневния център за възрастни хора с увреждания празнуваха с музикалните изпълнения на Марушка Събева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай