Велинград - online - Обсъжда се наредба за реда за финансиране на спортните клубове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обсъжда се наредба за реда за финансиране на спортните клубове
Публикувано 2016-03-22 09:42:09 от Темпо

Община Велинград публикува на официалната си страница проект на Наредба за условията, реда и критериите за финансиране на спортните клубове. Преди документът да бъде приет от Общинския съвет, граждани и организации имат възможност да изразят своята позиция по предлагожените текстове.

Според проекта общината ще подпомага спортни клубове, чието седалище е на нейната територия. Клубовете трябва да отговарят на редица условия - да бъдат вписани в регистъра на Министерството на правосъдието, да имат валидно членство в съответната федерация, да развиват активна спортна дейност от най-малко една година, да имат поне един правоспособен и квалифициран треньор и др. Ще бъдат подпомагани спортни клубове, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност. Няма да се финансират клубове, регистрирани като търговски дружества и в частна полза.
Размерът на финансиране ще бъде на базата на постигнати спортно-технически резултати, спортната база, условия за развитие и участие в спортните прояви на общината. Критериите са участие и класиране в състезания от международния и държавен спортен календар: в Балкански, Европейски и Световни първенства, в държавни и зонални шампиоанти и в международни турнири. Критериите са подробно разработени в таблици, които са част от обсъжданата наредба.
За да кандидатстват за финансиране, спортните клубове трябва да подадат заявление до кмета на общината в срок до 31 октомври на текущата година. Оценката на постиженията и разпределението на средствата ще се извършва от 5-членна комисия, в която ще участват трима представители на Общинска администрация (включително ресорният заместник-кмет) и двама общински съветници. Общата сума за подпомагане на спортните клубове, както и досега, ще се утвърждава от Общинския съвет при приемането на годишния бюджет на общината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай