Велинград - online - В очакване на духовното пробуждане на българския народ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В очакване на духовното пробуждане на българския народ
Публикувано 2016-03-22 09:53:41 от Темпо

Със звън на камбана бе открита срещата на 16 март в залата на болница “ВИТА” на тема “Духовното пробуждане на българския народ”. “Не бия камбаната за тишина, а за събуждане на духа български, който летаргично спи години наред”, каза управителят на “ВИТА” и инициатор на събитието д-р Любомир Крантев.
Той се върна към повече от 1300-годишната българска история и подчерта, че България е била велика, защото българският дух е бил велик и несломим. Повече от половината от това време обаче страната ни е била под различно робство - византийско, турско и сега под робството, наречено демокрация. Според д-р Крантев това е лъжедемокрация, а българите продължаваме да сме роби. Като зов за пробуждане на духовно заспалите той перифразира стихотворението на Добри Чинтулов “Стани, стани, юнак балкански” и подчерта, че днес никой няма да ни поднесе свободата на тепсия, както сме свикнали.
От новата втора част на своята книга “Крантевизми” д-р Крантев прочете десетте главни причини защо България е зле и няма да успее. Сред тях са: индивидуализмът на българите, които не могат да вървят в една посока и нямат обща национална цел и доктрина; предателствата и продажността; лъжата и измамата; крадливостта на българите; завистта, егоизмът и алчността; липсата на родолюбие и патриотизъм; робското овчедушие; раболепието и чуждопоклонничеството; фактът, че България е райско кътче и има стратегическо местоположение, заради което представлява голям интерес за великите сили. “На българския народ не му трябва демокрация, а интелигентна и градивна диктатура, за да го научи да спазва ред, законност и дисциплина, да работи и гради, а не да краде и руши!, каза авторът.
Лектор на семинара за духовно пробуждане на българите беше проф. Стамен Стаменов, уфолог и специалист по екзополитика (понятие, определящо връзките на САЩ с извънземни). Пред аудиторията той заяви, че живеем в най-абсурдното време и деградираща с шеметни темпове епоха, а обществото и държавата ни са болни. Според проф. Стаменов ние възприемаме света деформирано, а съвременната наука вече е доказала, че планетата Земя и хората са енергийно-информационни структури. За мястото на България в органетиката на Земята той посочи, че нашата държава изпълнява функциите на черния дроб, Русия на сърцето, а САЩ на белите дробове.
Специалистът по енерго-информационна медицина и кинезитерапия Камен Филипов представи нови технологии за физиотерапия, разработени в България. Той акцентира на механизмите за самооздравяване и подчерта, че спасението на давещите се и в техните ръце, защото всеки човек на 80-85% зависи от себе си. Срещата завърши с практически демонстрации.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай