Велинград - online - Велинград ще работи за СПА столица на Европа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград ще работи за СПА столица на Европа
Публикувано 2016-03-22 10:19:27 от Темпо

Може ли през 2018 г., когато Велинград ще празнува 10 години от удостояването с титлата СПА столица на Балканите, да стане и СПА столица на Европа? Въпросът е труден, но вече е поставен като цел и задача за следващите 2 години.
На 18 март кметът Костадин Коев бе домакин на среща с изпълнителния директор на Европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите HOTREC Кристиян дьо Баран, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, зам.-областния управител Гинче Караминова, председателите на БХРА Благой Рагин и СХР - Велинград Златко Златанов.
В срещата участваха председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев и зам.-кметовете Сергей Кичиков и Атанас Палигоров.
Кристиян дьо Баран подчерта, че през 2018 г. България ще председателства ЕС и това е прекрасна възможност да се рекламира и да стане по-видима като туристическа дестинация. Той изрази личното си мнение, че връщането на БХРА в HOTREC би спомогнало много за развитието на българския туризъм. В момента Европа е водеща туристическа дестинация в света, като 51% от пътуващите 1 100 000 000 туристи посещават нашия континент, всяка година ръстът на туризма в Европа е 4%, а до 2020 г. ще имаме повече от 150 милиона туристи. HOTREC е европейската “майка и шапка” на националните асоциации на ресторантьорите и хотелиерите и гласът на туристическия бранш още преди създаването на ЕС. Организацията представлява 1.8 европейски компании в сферата на туризма, който е третата водеща икономическа дейност в ЕС, създава 10% от работните места и 10% от БВП в съюза. Гостът обясни, че решенията в организацията се взимат на принципа “една държава - един глас” и затова е важно България да членува и нейният глас да се чува.
Андрей Новаков, който е най-младият български евродепутат, сподели, че е помогнал за идването на Кр. дьо Баран във Велинград, защото градът ни има огромен потенциал, който не е развит докрай. Можем да сме конкурентни на водещи СПА дестинации, но ни липсва по-добра реклама и брандиране. Според евродепутата Велинград има подкрепата на всички, от които зависи и след 2 г. може да бъде европейска СПА столица.
Същата увереност изрази и Гинче Караминова, която обеща партньорството на Областната администрация и подчерта, че през следващите 2 г. трябва да се работи много, за да бъдат покрити критериите за европейска СПА столица.
Велинград тръгна от България и Балканите, а през 2018 г. може да се поздравим и като СПА столица на Европа, пожела председателят на БХРА Благой Рагин. Той определи HOTREC като най-влиятелната и най-голяма организация на туристическия бранш и изрази надежда, че държавата и общините ще помогнат на БХРА да плати членския си внос и отново да стане член на организацията.
Няма друга дестинация като Велинград, но през следващите 2 г. трябва да решим проблеми от друг характер, за да може през 2018 г. да покрием критериите за европейска СПА столица и да поканим в нашия град целия управителен съвет на HOTREC, каза Златко Златанов.
Кметът Костадин Коев оцени това като голяма възможност за Велинград: “Имаме сили и необходимата организация да се справим и 2 години ще работим неуморно да покрием критериите, да заслужим доверието и да направим Велинград СПА столица на Европа, а г-н дьо Баран - почетен гражданин на Велинград”. На свой ред СХР обеща тогава да връчи на госта от HOTREC и златния ключ на хотелите във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води