Велинград - online - Над 80 гоблена в осмата изложба на “Нежна сила” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Над 80 гоблена в осмата изложба на “Нежна сила”
Публикувано 2016-03-29 10:34:09 от Темпо

Подготовката за тази изложба винаги започва с тревоги, но резултатът винаги е впечатляващ. Това сподели Росица Лебанова, председател на сдружението на велинградските жени “Нежна сила”, на откриването на осмата поред изложба на гоблени. Тя бе открита на 23 март и може да бъде видяна в залата на общинския Туристически информационен център до 1 април 2016 г., като част от експонатите са предложени и за продажба.

Този път в изложбата с общо 83 гоблена участват 14 гобленарки и 10 ученички. Имената на майсторките са: Марина Грънчарова, Вера Голомехова, Спаска Смиленова, Мария Попова, Гинка Христова, Елена Христова, Зорка Ставрева, Костадинка Трендафилова, Нели Червенкова, Нина Цинцева, Нели Палигорова, Елена Палигорова, Ушева и Ваня Ангелова.
В специален кът от изложбата са подредени десетте гоблена на възпитаничките на Основното училище “Христо Ботев” в село Абланица: Хава Ахмедова, Фиданка Трончева, Фатиме Трончева, Анелия Мечкарска, Виктория Мечкарска, Емине Мандраджиева, Атидже Айруш, Фатиме Мехмед, Вайда Алендарова и Арфа Толупова. От “Нежна сила” момичетата получиха специална грамота за участие, а директорката на училището Елена Халева специално благодари на тяхната преподавателка Венета Чонкова за създадената традиция. Именно г-жа Чонкова запали момичетата за сложното и трудно изкуство на гоблена и резултатите са радващи - преди година в изложбата участваха 4, а сега 10 ученички на възраст между 11 и 14 години.
Осмото издание на изложбата на гоблени показва, че тя вече е утвърдено място за изява на гобленарките с нови модели и техники.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води