Велинград - online - Общината иска съд да реши съдбата на Стадиона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината иска съд да реши съдбата на Стадиона
Публикувано 2016-03-29 10:52:30 от Темпо

Община Велинград е завела съдебен иск срещу “Спорт Бееви” АД с управители Бонка Беева и Красимир Беев, “Пролинк” ООД с управители Бонка Беева и Данаил Димитров и “Крона 79” ЕООД с управител Цонка Беева. С исковата молба се иска съдът да обяви за нищожен апорта на имотите, които през 2000 и 2001 г. тогавашният Общински съвет е включил в акционерното дружество “Спорт Бееви”: земята и сградата на Стадиона плюс парцела на футболното игрище зад Кална баня. Според наетия от общината адвокат Георги Босев извършеното тогава преобразуване на имотите от публична в частна общинска собственост е незаконосъобразно, тъй като де факто общественото им предназначение за стадион и спортна дейност не е променено.

Началото на съдебната процедура бе обявено от кмета Костадин Коев на пресконференция на 23 март, която се състоя на необичайно място - на открито пред сградата на общината, където заедно с него застанаха тримата зам.-кметове Св. Томова, С. Кичиков и Ат. Палигоров, председателят на Общинския съвет Б. Мандраджиев и главният архитект Тодор Енев.
Общинското ръководство застана с лице към билборда, който ден по-рано лично Фидел Беев окачи точно срещу общината. На билборда бе показан договорът, според който адвокат Г. Босев ще получи от общината хонорар от 30 000 лева за правните услуги по казуса. Кметът Костадин Коев обяви, че общината трябва да защити общинската собственост, защото в противен случай Велинград ще остане без Стадион. Той посочи, че непосредствено преди наложената на 11 март 2016 г. от Окръжния съд възбрана, на 9 март “Спорт Бееви” АД е продал два от процесните имота на свързани лица: едната част от парцела зад Кална баня с площ 4593 кв.м. е продадена на “Крона 79”, а другата част с площ 5787 кв.м. е продадена на “Пролинк” ООД. В същия период акционерното дружество “Спорт Бееви” първо насрочи общо събрание за 18 март, а след това го отмени.
Ат. Палигоров подчерта, че Костадин Коев е първият кмет на Велинград, който открито излиза срещу скритата приватизация и определи ситуацията около Стадиона като “дълги 15 години изнудване”. Същата бе позицията и на арх. Енев, според когото мястото на темата за Стадиона е в съда. Светла Томова разказа, че на многократни срещи с Ф. Беев му е предложено да бъде подписан договор за ползването на Стадиона, който преди седмици за пореден път бе заключен за провеждането на срещите на ФК “Чепинец” и ученическите игри. Общината не е приела искането в договора да бъде включена клауза, според която всяка от страните може да го развали със 7-дневно предизвестие. От своя страна “Спорт Бееви” са отказали да подпишат договор без въпросната клауза и така два дни преди датата за провеждане на фестивала “Пролетно хоро” залата на Стадиона бе под ключ и организаторите на събитието трепереха дали 5-годишният им труд няма да пропадне.
Кметът Костадин Коев обяви намерението на общината да изгради стадион в землището на Драгиново, което е подкрепено от жителите на селото. Освен стадиона ще има три тренировъчни игрища и около 1500 места за публика.
Само ден след пресконференцията се е провела нова среща между страните и билбордът бе свален. Продължението на историята ще зависи и от Общинския съвет, който на предстоящата сесия на 31 март е включил в дневния си ред взимане на решение за продължаване на съдебното производство по исковете от страна на общината срещу “Спорт Бееви”, “Пролинк” и “Крона 97”. А досегашният опит сочи, че тази история ще бъде дълга и с неочаквани обрати.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води