Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.03.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.03.16
Публикувано 2016-03-29 11:06:08 от Темпо

СЕСИЯ Мартенската сесия на Общински съвет - Велинград е насрочена за последния ден на месеца. Съветниците ще гласуват Декларация за недопускане на разработването и добиването на полезни изкопаеми в Община Велинград. Наред с приемането на Програма за управление за мандата 2015-2019 г. и Стратегия за устойчиво развитие на туризма, местният парламент ще трябва да вземе решения по горещи теми като съдбата на Културния дом, Стадиона и съдебен спор на общината с “Еко-Титан”. Сред общо 54 точки в дневния ред са и тръжните процедури за масите за търговия в централната градска част.


ЗДРАВЕ Министерският съвет одобри проект за Национална здравна карта, според който болничните легла в Пазарджишка област ще намалеят с около 100. Това удовлетворява регионалния лекарски съюз, тъй като в първоначалния вариант се предвиждаше орязване на леглата с над 550.

ДЕЛО Окръжен съд - Пазарджик отложи делото срещу бившата кметица на Община Ракитово Емилия Еленкова. На 23 март тя представи болничен лист и не се яви в съдебната зала, същото направи и адвокат Лука Бельов. Емилия Еленкова е обвинена в ощетяване на общината за над 256 000 лева заради сключени незаконосъобразни договори и е на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лева. По делото са призовани 36 свидетели, а следващото заседание на съда ще бъде на 20 април 2016 г.

КОНКУРС Висшият съдебен съвет обяви конкурси за административни ръководители на 15 съдилища и прокуратури. В списъка отново е и Районен съд - Велинград, за който повече от година и половина не се явяват кандидати за председателското място.

ТРАНСПОРТ С постановление на Министерския съвет са определени допълните трансфери, които общините ще получат за възстановяване на част от транспортните разходи на учители и училищен персонал. Сумата за община Велинград е 75 366 лева, за община Ракитово - 11 249, а за община Сърница не са отпуснати допълнителни средства.

СЛАДКО Известният шоколатиер и майстор готвач Ради Стамболов ще направи кулинарно шоу в ресторант “Чинарите” на 1 април под мотото “Храна като на шега”. Гостуването му е съвместна инициатива на местните клубове Лайънс и Ротари и на ПГИТ “Ал. Константинов”.

ТЕАТЪР На 5 април театър “Искри и сезони” ще представи комедията “Наследство” на Пиер Шено в читалище “В. Левски-1904” във Велинград. Сред актьорите на сцената ще видим Искра Радева, Веселин Ранков, Антон Радичев и др.

КУРБАН Всяка сряда преди Великден в определена църква от Чепинското корито се прави постен курбан. Тази седмица се събират дарения за постния курбан, който ще бъде раздаден в храма “Успение Богородично” в Лъджене.

ГРАМОТИ Зам.-кметът Сергей Кичиков връчи грамоти на учениците от ОУ “Хр. Ботев”, които взеха участие в програмата за годишнината от рождението на патрона на града Вела Пеева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води