Велинград - online - С театър до Германия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С театър до Германия
Публикувано 2016-04-05 09:15:04 от Темпо

От 16 до 17 март 2016 г. театрална трупа “Звезди”, съставена от ученици от 11 “б” клас от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” участва в театралния фестивал “JUST” 2016 в град Фридрихсхафен, провинция Баден - Вюртемберг, Германия.
Фестивалът се проведе в два дни, в които бяха разпределени редица разнообразни по съдържание семинари, свързани с театралното изкуство.
Те бяха съсредоточени върху похвати, които актьорите да използват в постановките си - импровизация, чувство за ритъм, реакции при различни ситуации и сцени, усещане и изиграване на емоционални сцени и съчиняване на текстове и рими. Тези семинари бяха ръководени от много добри специалисти в областта на актьорското майсторство от Германия и Холандия.
Като част от фестивала театралните групи представиха своите постановки. Българската група изигра своята пиеса “Снежанка и седемте джуджета” в съвременен вариант на немски език. Актьорите бяха впечатлени от положителните отзиви от публиката, а преподавателите и организаторите на събитието от интересна интерпретация на познатата приказка. Освен че бяха впечатлени от представянето им, немскоговорящата аудитория похвали и нивото на усвояване на немския език. А актьорите от своя страна бяха сърдечно посрещнати, чувстваха се изключително комфортно на сцената и бяха удовлетворени от представянето си там.
Театралната група беше ръководена от г-жа Василка Дамянова, а насоки за актьорската им игра получиха от Иванка Дебелушина. На пътешествието до Германия групата от СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ бяха съпроводени и от директора на училището Ани Василева и заместник-директора Венета Цанова, които имаха специална покана от организаторите на фестивала.
Актьорите, представили блестящо училището, града, областта и страната са: Венцислава Бормалийска, Никола Вардев, Лазарина Билярова, Зорка Шаламанова, Никол Балабанова, Никол Христоскова, Иванка Алексиева, Ванеса Димова, Илия Налбатски и Васил Сергев. Фестивалът ще остане скъп спомен за нас, едно незабравимо преживяване, ценен опит и повод за гордост!
Зорка Шаламанова, Никол Балабанова и Венцислава Бормалийска, СОУ “Св. св. Кирил и Методий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай