Велинград - online - Шеф Ради Стамболов превръща храната в страст и закачка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Шеф Ради Стамболов превръща храната в страст и закачка
Публикувано 2016-04-05 09:24:08 от Темпо

Шеф готвачът Ради Стамболов отбеляза деня на шегата 1 април с кулинарно шоу във велинградския ресторант “Чинарите” под наслов “Храна (не) на шега”. Гостуването на най-известния български шоколатиер бе организирано от двата местни клуба на Лайънс и Ротари и от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”.

Венета Захариева - председател на Лайънс клуб, Моника Писарева - председател на Ротари клуб и Тодорка Ланджова - пом.-директор на професионалната гимназия подчертаха, че вечерта е посветена на културата на хранене. В програмата се включиха певците от трио “Парадайс” и актьорите от театралното студио “Жест” към ПГИТ “Ал. Константинов”. Организирана бе и благотворителна томбола с ястия, приготвени от организаторите на събитието.
Ради Стамболов бе подготвил изненада за всички присъстващи - вместо очакваните вълшебства от шоколад и хитовото шоколадово суши, той заложи на модерното нискотемпературно готвене. За главни герои при приготвянето на сладолед при температура минус 197 градуса по Целзий шеф готвачът покани кмета на Община Велинград Костадин Коев и помощник-директорката Тодорка Ланджова. “Дуетът” бе избран, за да покаже как общината и образованието могат да работят заедно и да постигат добри резултати. С кулинарни оръжия в ръце и под вещото ръководство на професионалиста те приготвиха малинов сладолед с йогурт, а шеф Стамболов доказа, че може да диктува времето в ресторанта и да завалят снежинки през април.
Преди кулинарното шоу Ради Стамболов сподели за читателите на “Темпо”:
- Шега ли е храната?
- Всичко е храна като на шега, когато има страст. Когато е направена с удоволствие и закачка, всяка чиния говори за настроението на готвача и хората в кухнята. С всяка такава изява се старая да помагам на гимназията и на първо място на децата, защото те се палят от големите чичковци в сухнята, създават си идоли. Най-важното е да повярват в собствените си възможности. Учениците са най-важните тук, те са нашите ВИП гости. На първо място трабва да възпитаваме в тях вкус с всяка гозба. Да ги научим да не гледат на клиентите като на клиенти, а като на приятели.
- Защо днес е момента е модерно да се готви и ни заливат кулинарни предавания?
- Това е много хубаво, когато има стойностни кулинарни предавания. Но трябва да се знае, че едно е да снимаш професионално, а друго е да си направиш селфи. Все пак е показателно, че най-гледаното телевизионно шоу в Англия за 2015 г. е именно кулинарно и по рейтинг то изпреварва всякакви Х Фактор, Мюзик айдъл и др. Хората обичат да готвят, защото така изразяват себе си - едни рецитират, други пишат книги, трети създават сладкиши. Аз очаквам в България да дойде и истинско сладкарско предаване. - Кое избирате - бързо или бавно хранене?
- Ива нова тенденция и тя е на бързото бавно хранене - ястия, приготвени по специална технология, които вкъщи можете да направите за минути. Вкусът се възпитава и има нужда от време, за да могат хората да експериментират. Аз харесвам така наречената улична кухня и няма страна, в която да съм бил и да не съм я опитал. Интересно е и готвенето само с локални продукти, защото ние в България имаме изключителни продукти. Ценя авторската кухня, която пречупва традициите през погледа на шеф готвача.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай