Велинград - online - ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ВЪЗПОМЕНАТЕЛЕН КРЪСТ ВЕЛИНГРАД 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ВЪЗПОМЕНАТЕЛЕН КРЪСТ ВЕЛИНГРАД
Публикувано 2016-04-05 09:30:20 от Темпо

Скъпи съграждани, с радост искам да Ви съобщя, че започнахме есемес кампанията за набиране на средства за Възпоменателен кръст Велинград. Тя, разбира се, върви паралелно с кампанията, която започнахме през месец октомври миналата година.

Преди обаче да дам подробности по нея, искам да поясня на всички в този град как стоят нещата със събраните средства от кампанията, която проведохме в периода 1998 - 2000 година. Тогава инициативата беше на Клуб “Отворено общество” - Велинград за изграждане на кръст на връх Острец. Разпечатихме календари с образа на Спасителя в голям и малък формат за 2000 година. Събраните от тази инициатива пари, около 5400 лв., бяха внесени на сметка на Клуба в Пощенска банка. Това стана поради известни разногласия между основателите на сдружението “СНЦ Възпоменателен кръст - Острец 2000”, което тогава възнамерявахме да основем и да завършим започнатото дело. За съжаление, това сдружение беше провалено и Клубът се оттегли.
Събраните тогава средства останаха в тази сметка до пролетта на 2015 година. Те вече бяха 6300 лв. Тези пари са в основата на банковата сметка в Пощенска банка, по която в момента тече дарителската кампания. Всички постъпления от ваши директни дарения в банката, от касите поставени в църквите в кв. Чепино и Лъджене, от връчените на ръка дарения, отиват в нея. От тази сметка пари могат да се теглят само с едновременните подписи на членовете на Управителния съвет на Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград, което е пряк наследник на Клуб “Отворено Общество.
За средствата, събирани след 2000 година от други сдружения и организации, ние не носим никаква отговорност. Нека техните основатели и ръководители дадат, с необходимата гласност, отчет за събраните по различни начини суми, тяхното съхранение и наличност.
В настоящия момент имаме всички необходими документи и разрешителни за издигане на Възпоменателен кръст Велинград на паркинга срещу гроба на Вела Пеева. Той ще бъде с обща височина 21.5 метра, стъпил върху 4 метров бетонен постамент с формата на пресечена пирамида. Ще бъде изработен от две стоманени тръби с диаметър 50 см. и разстояние между тях от 175 см. и по-тънки тръбни връзки между тях. В основата ще бъдат налети близо 600 тона бетон. Кръстът ще бъде осветен със светодиодна система в бяло, така че нощем да се вижда ярко очертан още от Чуката.
Общата стойност на кръста е 100 000 лв. Проектът беше изработен безвъзмездно от нашия съгражданин инж. Благой Грънчаров, за което сме безкрайно благодарни. Тук е мястото да благодарим и на всички останали, които до сега по един или друг начин са подкрепили нашата кампания.
Ние призоваваме всички граждани и гости на Велинград да ни подкрепят в това Богуугодно начинание и нека покажем на всички в града и региона, че можем в името на Бог и Неговия син Иисус Христос да създадем нещо красиво и добавим още една светла точка в короната на СПА столицата на България и на Балканите.
Банковата сметка е:
BG 28 BPBI 7930 1063 1903 01 В Пощенска банка - Велинград на името на Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград.
За да се включите в дарителската есемес кампания, изпратете SMS с текст на латиница със съдържание: DMS KRUST на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com
За абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel цената на 1 SMS е 1лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1.20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.
Подкрепете ни също, като посетите нашата фейсбук страница Възпоменателен кръст Велинград и я харесате и споделите. Единствено по този начин нашето начинание ще стигне до всички велинградчани по целия свят и с общи усилия съберем необходимата сума.
За Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград: Пламен Ангелов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай