Велинград - online - Продължава съдебната сага на общината и “Еко Титан” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продължава съдебната сага на общината и “Еко Титан”
Публикувано 2016-04-05 09:34:59 от Темпо

Общинският съвет одобри с пълно единодушие предприетите от кмета Костадин Коев действия по съдебен спор с “Еко Титан” ЕООД. В мотивите си кметът сочи, че фирмата, която през 2009 г. сключи с общината 10-годишен договор за чистотата, се е снабдила със заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист за сумата от 276 658 лева.
Общината обаче счита, че не дължи претендираната от “Еко Титан” сума и затова по съдебен път е поискала спиране на процедурата. За сведение на съветниците кметът ги информира, че в Окръжен съд Видин е образувано дело от частен съдебен изпълнител, по което “Ето Титан” претендира за сумата от 3 800 997 лева на базата на 17 заповеди и изпълнителни листове, които по неясни причини не са били оспорени от предишното ръководство на общината в законовия срок, влезли са в сила и общината е осъдена. На това основание фирмата системно налага запор върху сметките на общината, което й пречи да функционира нормално и води до просрочване на задължения към други добросъвестни доставчици.
Съветниците дадоха съгласие за продължаване на предприетите действия и съдебно производство и упълномощиха кмета да извършва необходимите разходи и в 6-месечен срок за докладва пред Общинския съвет за хода на делото.
Ден преди сесията управителят на “Еко Титан” ЕООД - клон София Кристиян Динев разпространи отворено писмо до кмета и Общинския съвет. В него се казва: “Учудващо е, че се пристъпва направо към дело, без да се предложи на нас двустранно споразумение за доброволно изменение на договора. Още януари месец сме предложили на кмета на общината, ако иска някакви изменения по договора, да ги направим доброволно. Вместо това се плащат хонорари на адвокати, които ще доведат до същия резултат”. От “Еко Титан” заявяват още: “Държим да уведомим всички общински съветници, че фирма “Еко Титан” ЕООД - клон София поддържа чистотата и озеленяването в общината на ниво по-високо отвсякога, а в същия този момент администрацията на кмета умишлено не подписва никакви протоколи за изпълнение на договорените задачи и което ще доведе до други вредни последици за община Велинград на по-късен етап”.
По време на сесията София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” обяви, че започва гражданска подписка, с която се изразява недоволство от дейностите по почистването и озеленяването на Велинград. Подписката ще настоява да стане ясно как в предишния кметски мандат са натрупани огромните задължения на общината към “Еко Титан” и публично да се обяви сключеният с фирмата договор.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води