Велинград - online - Разнопосочни решения за Стадиона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Разнопосочни решения за Стадиона
Публикувано 2016-04-05 09:40:50 от Темпо

На 31 март 2016 г. Общинският съвет прие две разнопосочни решения за Стадиона във Велинград. С първото решение съветниците одобриха предприетите от кмета правни мерки за образуване на съдебно производство срещу акционерното дружество “Спорт Бееви” и свързаните с него фирми “Пролинк” ООД и “Крона 79” ЕООД. Искът на общината е съдът да прогласи нищожността на извършения от общината апорт на имоти при създаването на “Спорт Бееви” АД.
Според наетия от общината адвокат Г. Босев имотите са преобразувани незаконосъобразно от публична в частна общинска собственост, тъй като не е сменено тяхното предназначение и на тази бази общината може по съдебен път да си върне апортираните Стадион и спортно-тренировъчен комплекс. Общинският съвет даде съгласие за продължаване на съдебното производство и упълномощи кмета за подписва всякакви документи и книжа, както и да извършва необходимите за целта разходи. В 6-месечен срок кметът е задължен да докладва пред съветниците за хода на делото и направените разходи.
С друго решение, включено като допълнителна точка в дневния ред и внесено от съветника Валентин Бозев от ГЕРБ, местният парламент разреши да бъде сключен 15-годишен договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване между “Спорт Бееви” АД и общината. Бъдещият договор е за ползване на Стадиона и прилежащите футболно игрище, писти, трибуни и масивна сграда на два етажа. При обсъжданията се чуха предложения договорът да определи ясни правила и да бъде предоставен и в Общинския съвет.
На същото заседание бяха приети и две решения, свързани със създаването на стадион и тренировъчни игрища в землището на Драгиново. Съветниците промениха от частна в публична общинска собственост две ливади в местността “Градев Лог”. Теренът е извън строителните граници - на около 3 километра от Велинград и 0.5 километра от Драгиново. Отреждането му бе сменено от “Ливада” на “Спортен комплекс Велинград - Драгиново”. Новият имот е с площ 20 282 лева, има съществуващ каптаж за минерална вода, възможност за достъп чрез асфалтиран общински път и в близост до ел.захранване и водоснабдяване. Предвижда се общината да изгради тренировъчно футболно игрище със съблекалня, игрище за футбол на малки врати със съблекалня и заведение за хранене.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води