Велинград - online - СОУ “Св.св. Кирил и Методий“ - DSD училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СОУ “Св.св. Кирил и Методий“ - DSD училище
Публикувано 2016-04-12 10:09:07 от Темпо

От началото на настоящата учебна година СОУ “Св.св. Кирил и Методий“ е одобрено DSD училище, което означава, че ние подготвяме възпитаниците си за явяване на изпити за немска езикова диплома. Получаването й дава възможност на притежателя й да докаже знанията си по немски език в която и да е точка на света. Тя осигурява и предимство при кандидатстване за следване в немскоговорящите страни.

В продължение на пет месеца преподавателите по немски език Илияна Мичева и главен учител Василка Дамянова подготвят усилено учениците, които желаят да положат този изпит. На 9 март беше проведен писмен изпит от три компонента: четене с разбиране, слушане с разбиране с по пет задачи към тях, както и съставяне на писмен текст - читателско писмо. Устният изпит също вече е факт - той се състоя на 21 март, като от допуснатите до явяване 15 ученика от 10 клас всички се представиха достойно и успяха да покрият В1 ниво на Общата европейска езикова рамка. Комисията в състав г-н Йорг Каснер и г-жа Василка Дамянова бяха впечатлени от презентациите на десетокласниците, които уверено и с много ентусиазъм разказваха по различни теми: роден град, хоби, любими рок-групи, планове за бъдещето, предстоящи пътувания, Коледа в България, любими футболни отбори други.
А ето какво споделят ученици от 10 клас. Златко: “От 3 години изучавам немски като първи чужд език в СОУ ''Св.св.Кирил и Методий''. През тази учебна година, благодарение на нашите амбициозни учителки, ни се отдаде възможността да се явим на изпит за немска диплома. И на писмения, и на устния дадох всичко от себе си, защото такива шансове не трябва да се изпускат!”
“Нашата учителка по немски език казва “Jeder kann Englisch”, затова трябва да изучаваме още един чужд език. Разбира се, немският език е най-добрата възможност. Един труден език, който може да ни донесе големи възможности. Образованието в Германия е не само по евтино от това в Англия, но и почти безплатно. Сега можем да си купим “входен билет“ за едно успешно бъдеще не с пари, а с много учене и усърдна работа, защото нашето училище е DSD училище.”, споделя Вили.
Горди сме и изказваме благодарност към учениците за положените от тях усилия по подготовката за немска диплома и доброто представяне на устния изпит!
Учители по немски език: гл. уч. Василка Дамянова и Илияна Мичева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води