Велинград - online - Медицински университет - Пловдив разкрива филиал в Пазарджик 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Медицински университет - Пловдив разкрива филиал в Пазарджик
Публикувано 2016-04-12 10:16:50 от Темпо

В световния ден на здравето и професионален празник на работещите в системата на здравеопазването 7 април областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и ректорът на Медицински университет Пловдив проф. д-р Стефан Костянев подписаха меморандум за сътрудничество, в който двете страни декларират и обединяват усилията си за създаването на филиал на Медицински университет - Пловдив в Пазарджик.
Филиалът ще бъде териториално изнесена структура на Медицински университет - Пловдив и се създава в област Пазарджик, в която липсва съответна на него университетска структура, за да удовлетвори потребностите от обучение в професионално направление “Здравни грижи” по специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка” (образователно-квалификационна степен “бакалавър”) и специалност “Рехабилитатор” (образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър”).
Областна администрация Пазарджик ще предостави за ползване на Медицински университет - Пловдив подходяща материално-техническа база в сградата на бившия Педагогически колеж в Пазарджик. Предвижда се към филиала да бъда създаден Съвет на настоятелите, в който ще бъдат включени дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации от област Пазарджик, представители на студентския съвет и на министъра на образованието и науката.
Съгласно подписания меморандум, Медицински университет - Пловдив ще осигурява регламентирания от закона академичен състав, включително хабилитирани лица към висшето училище, за четене на лекционните курсове от всички специалности на филиала.
Разкриването в Пазарджик на филиал на Медицински университет бе подкрепено от Министерство на образованието и науката, Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, Областния съвет за развитие на област Пазарджик, представители на организации на работодатели и здравни заведения от областта. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води