Велинград - online - Изследват свръхтеглото при първокласници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изследват свръхтеглото при първокласници
Публикувано 2016-04-12 10:19:51 от Темпо

В рамките на “Европейска инициатива на Световната здравна организация (СЗО) за наблюдение на затлъстяването при децата” Министерството на здравеопазването през март стартира третото Национално проучване за оценка разпространението на свръхтегло и затлъстяване и факторите на семейна и училищна среда при деца в първи клас. То се провежда от специално обучени екипи на 28-те Регионални здравни инспекции в страната и ще продължи до май 2016 г.

В националната репрезентативна извадка са включени 3 500 деца в първи клас, навършили 7 години. На принципа на случайния подбор са определени 185 училища в цялата страна. На територията на област Пазарджик ще бъдат обхванати 140 деца от 8 училища, сред които са ОУ “Г. Бенковски” във Велинград и ОУ “Хр. Ботев” в Ракитово. Екипът от РЗИ Пазарджик извършва антропометрични измервания на децата - ръст, тегло, обиколка на талия и ханш и анкетно проучване.
Затлъстяването при децата е важен здравен проблем, усилващ се в целия свят и с особено тревожни тенденции в Европа. Затлъстяването в детска възраст е рисков фактор за сърдечносъдови заболявания и диабет, ортопедични проблеми и психични разстройства. Освен това затлъстяването в детството е свързано и със слаби постижения в училище и по-ниска самооценка. Признато е, че превенцията е единствената подходяща възможност за ограничаване на проблема.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води