Велинград - online - Започна санирането на блокове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започна санирането на блокове
Публикувано 2016-04-12 10:36:26 от Темпо

И във Велинград бе даден старт на санирането на многофамилни жилищни блокове по Националната програма за енергийна ефективност със средства от държавния бюджет. Първите сгради, които подадоха нужните документи и сключиха договори по програмата, са пет: на ул. “Патриарх Евтимий” 3, ул. “Ленища” 8, ул. Хан Аспарух” 11 и две сгради на ул. “Никола Вапцаров” с номера 57 и 38.

За проектирането, авторския надзор и строително-монтажните работи за тези 5 жилищни блока Община Велинград обяви и проведе обществена поръчка на обща стойност 6 539 344 лева. Откритият конкурс се състоя на 21 октомври 2015 г. и в него взеха участие 8 фирми и обединения. Процедурата бе проведена от комисия, в която участваха само външни експерти от Агенцията по обществени поръчки и нямаше представители на общината. Решението за възлагане на поръчката е с дата 16 ноември, а договорите с избраните фирми са подписани на 23 декември 2015 г.
Санирането на петте жилищни сгради ще бъде извършено от пет различни търговски дружества. Блокът на ул. “Патриарх Евтимий” ще бъде саниран от сдружение “Инфра Енерджи Велинград” за сумата от 1 555 000 лева. Изпълнител на санирането на сградата на ул. “Ленища” е софийската фирма “Олдекс”, а стойността е 950 091 лева. Сградата на ул. “Никола Вапцаров” 38 ще се санира за 871 344 лева от “Беатрис” ООД - Разлог. За най-голяма сума - 2 211 105 лева ще бъда саниран блокът на ул. “Никола Вапцаров” 57 с изпълнител на обществената поръчка “Строителство и саниране” ДЗЗД - София. С 951 804 лева софийската фирма “Техно Енерджи” ще санира блока на ул. “Хан Аспарух” 11. Договорите с избраните фирми предвиждат всички дейности да бъдат извършени за 2 месеца, без да се използват подизпълнители.
Общината проведе отделна обществена поръчка за консултантски услуги по дейностите в Националната програма за енергийна ефективност. За извършването на оценка на инвестиционните проекти и строителен надзор отговаря “Ати консулт” ЕООД София, която бе избрана измежду 5 участници с оферта от 93 839 лева. В конкурса за инвеститорски контрол участваха 4 фирми, от които общината избра “Стройнорм” ЕООд София с оферта от 31 280 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай