Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.04.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.04.16
Публикувано 2016-04-12 10:37:35 от Темпо

КОНЦЕСИЯ Общински съвет - Ракитово взе решение, с което упълномощи кмета Костадин Холянов да започне процедура по предоставяне на концесия. Общинската концесия ще бъде за стопанисване на минералната вода в местността “Тополите”.


ТУРИЗЪМ През първото тримесечие на 2016 г. приходите от туристически данък в община Велинград са 115 663 лева. Общата сума е събрана от 45 хотели и къщи за гости, които са регистрирани в общината.

БХК Заместник-кметът на Община Велинград Сергей Кичиков проведе среща с представители на Българския хелзинкски комитет (БХК). Обсъдени са проблемите на двата центъра за настаняване от семеен тип, като от БХК са обеща съдействие за тяхното решаване и за попълване капацитета на ЦНСТ 2.

СТРАТЕГИЯ На 15 април в Младежкия дом в Сърница ще се проведе обществено обсъждане на стратегията, изготвена от Местната инициативна група “Високи Западни Родопи”, в която са обединени общините Сърница, Доспат и Борино.

БЕЗРАБОТИЦА Велинград, Ракитово и Сърница отново са в списъка на общините с ниво на безработицата, което е по-високо от средната за страната. Списъкът бе обнародван от Министерството на икономиката.

ПОЗДРАВ Ръководството на Община Велинград поздрави медицинските работници в общинската болница по случай техния професионален празник 7 април. Медиците бяха поздравени от кмета Костадин Коев, председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, директорите на “ВКТВ” и “СИП-ТИЦ” Йордан Нанов и Борис Станудин, Ваня Минкова от ПП ГЕРБ.

ПРОКУРАТУРА Окръжният съд уважи иска на велинградчанка срещу Прокуратурата на Република България за претърпени неимуществени вреди във връзка с водено срещу нея през 2014 г. наказателно производство за лъжесвидетелстване. Съдът е оправдал жената и тя е завела иск срещу прокуратурата за 25 500 лева. Според решението на Окръжния съд прокуратурата трябва да й заплати 6000 лева за неимуществени вреди плюс 2000 лева за адвокатски и други разходи по делата.

ДАРЕНИЕ Общинската администрация в Сърница получи дарение от 8 броя компютърни конфигурации от Фондацията за реформа на местното самоуправление, която работи по швейцарска програма за публичния сектор в България.

РОМИ Международният празник на ромите 8 април бе честван на стадиона в Ракитово с конни надбягвания, състезание по футбол на малки вратички, лека атлетика и конкурси за “Мис ромка” и най-добри изпълнители на кючек.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води