Велинград - online - За първи път в чужбина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път в чужбина
Публикувано 2016-04-19 09:15:47 от Темпо

Съвместната експедиция “Ерма - 2016” се проведе в периода 8 - 10 април 2016 г. Членове на Българско пещерно дружество, пещерняци от Планинарско дружество Двиг - Владичин хан, Сърбия и Планинарско дружество "Цариброд" в Димитровград - Сърбия стартираха съвместен проект за изследване на карста в района на река Ерма в околностите на село Поганово.

За първи път и пещерняци от Ракитово, членове на Българското пещерно дружество, взеха участие извън границите на България. В съвместната експедиция се включиха Йордан Тупаров, Николай Божанов и Стойчо Зарев от Ракитово, като за Николай Божанов това бе първата международна проява.
На 8 април със съдействието на Планинарско дружество "Цариброд" и по инициатива на Българското пещерно дружество се откри международната фотоизложба “Пещерите и Ние“ в Спортния комплекс на Димитровград. Изложбата показва наградените фотоси от последния международен фотоконкурс, организиран от Пещерен клуб “Приста” - Русе и под патронажа на Балканския спелеоложки съюз. На откриването присъстваха председателят на БПД Камен Бонев и президентът на БСС Алексей Жалов.
В експедицията “Ерма - 2016” се включиха общо 4 пещерняци от Двиг - Владичин хан и 10 пещерняци от БПД, а за база бе използван туристическият дом към Планинарско дружество "Цариброд" в село Поганово . Гостувахме и в дома на бай Симеон от село Поганово. По време на теренна работа са открити няколко нови пещерни обекта и е локализиран обект Змейова пещера. Два смесени екипа, съответно от 3 и 4 човека, работиха по създаването на карти на пропастта Пещерица и пещера Ветрена дупка. Първата е изцяло измерена и вече е ясна точната денивелация, която е 100 метра.
Тази експедиция отвори широко вратите за много бъдещи съвместни начинания!
Стойчо Зарев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай