Велинград - online - Силно тяло - здравословен живот 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Силно тяло - здравословен живот
Публикувано 2016-04-19 09:31:48 от Темпо

От 10.04. до 16.04.2016 г. в СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, Велинград се проведе среща с учители и ученици от Полша, Турция, Румъния и България, работещи по европейската младежка програма Erasmus+. Проектът на тема: “STRONG BODY - HEALTHY LIFE” обедини българи, турци, румънци и поляци успешно да работят по здравословно хранене и спорт - основа за здраво тяло и дух.

Три години учители и ученици от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” работят по проекта. Посещенията на училища в Турция, Румъния и Полша дадоха възможност за запознаване с работата на учениците по програмата на Erasmus+. Дойде и денят, 10-ти април, в който 54 ученици и учители от партньорските страни пристигнаха във Велинград. В залата на училището се представиха работните групи и с презентации за работата по проекта в отделните училища, се постави началото на дните, изпълнени с динамика и емоции. Разделени на три групи, ученици и учители от Полша, Турция, Румъния и България играха народни танци, спортуваха и се запознаха със спа процедурите във Велинград.
С организационните умения на спечелилата проекта Рила Попова, ст.-учител по английски език и нейният екип от учители: Тома Чонков, Лидия Кочева, Боряна Пендарова, Атанас Денизов, Йорданка Прегьова, Филип Филипов осигуриха добра организация и изпълнение на задачите по програмата. С помощта на учениците, работещи по проекта, се осъществиха отделните дейности и пребиваването на групите във Велинград да остане незабравимо за всички.
Първите три дни учениците учиха български, турски, румънски и полски танци. Контактите между тях им помогнаха да усвоят бързо стъпките и да намерят общ език помежду си. В състезанията по волейбол и тенис всяка група от отделните страни даваше всичко от себе си за успешно представяне. С много емоции всяка страна подкрепяше отборите си. С огромен интерес участниците посетиха хотел “Роял СПА“ Велинград. Интересната лекция на д-р Беличенова засили интереса им както към отделните процедури, така и към Велинград като балнеологичен център. Огромен интерес предизвика срещата с шампионите на училището. Към Венцислава Бормалийска - спортни танци, Любомир Папарков - ски, Василена Белева и Емил Доспатски - плуване бяха отправени въпроси, свързани с техните постижения и награди. Венцислава Бормалийска представи с презентация своите постижения и успя да засили интереса на участниците. Интересни бяха и разказите на Любомир, Василена и Емил за наградите, спечелили в отделните състезания.
Много емоции предизвика екскурзията до град Пловдив. С разглеждането на стария Пловдив и интересния разказ на лекторите, учениците се възхитиха на възрожденския стил на къщите, малките павирани улички и амфитеатъра. Цялата атмосфера на града предизвика въодушевление и интерес от миналото на България.
Не може да не се отбележи и концертът, в който се представиха страните. СОУ “Св.св. Кирил и Методий” участва с песни, танци, изпълнени от ученици в училището и театрална постановка, подготвена от г-жа Нелли Калъчева, учител по английски език. Турските участници изиграха атрактивен танц в традиционни черни носии, а румънските изпълниха емоционално техни характерни танци. Поляците изиграха грациозно своята “Полонеза“.
Дойде и редът на разказа за интересни събития по време на дните от пребиваването във Велинград. Всяка страна подготви презентация, в която включи интересни храни, събития и значими моменти от съвместния им живот, които ще останат запомнящи се.
И така, след като всички участници преживяха незабравими дни, разгледаха Велинград с неговите забележителности: Клептуза, еко пътеки и красива природа, се събраха да получат своите сертификати. С малко тъга, много контакти, с обещания за нови срещи учители и ученици се разделиха. Участието в проекта по програма Erasmus+ зареди всеки с приятни емоции, радост и усещане за пълноценност.
Лидия Кочева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води