Велинград - online - Мариам Маврова спечели “Гранд при” в Литва 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мариам Маврова спечели “Гранд при” в Литва
Публикувано 2016-04-19 09:37:10 от Темпо

От 6 до 10 април 2016 г. в град Вилнюс, Литва, се проведе втори международен конкурс за млади изпълнители “МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ ЛИГА-2016”,който се организира от сдружение “Арт Феста” с директор Аста Богданичиене. Участваха 600 деца и младежи от 9 страни: Полша, Армения, Украйна, Германия, Латвия, Великобритания, Италия, България и Литва. Всички участници се състезаваха в 5 възрастови групи, в три категории - солисти, дуети и групи и бяха посрещнати в кметството на град Вилнюс.

В рамките на конкурса се проведоха два семинара, водени от оперната дива Номеда Казлаус и Руслан Рибаков - сценограф, актьорско майсторство и сценично поведение.
11-членното международно жури тази година включва голям брой известни местни и чуждестранни музикални звезди като световната оперна дива Номеда Казлаус - председател на журито, композитора и музикален продуцент Гедиминас Зужус, председателя на комитета за радио и телевизия и музиколог Едмънд Вайтекунас, певицата и композитор Раса Каустуте, певицата Гедре Килциаскуене, рок легендата Александър Иванаускас-Фара и вокални педагози, организатори на конкурси.
Мариам Маврова участва в трета възрастова група (13-15 години), където се конкурира с 45 изпълнители в категория солисти. Спечелвайки първо място в групата, Мариам се класира за надпреварата за голямата награда “Гранд при джуниър”.
Гала концертът, заснет от националната телевизия на Литва - RTL, се състоя на 9 април. Седемте участници, спечелили първи места в своята категория и възраст до 15 г., се бориха за “Гранд при джуниор”. Победител е 14-годишната велинградчанка Мариам Маврова, чийто безспорен талант спечели не само поредното международно отличие и признание, но и нови приятели и почитатели.
За музикалното състезание Мариам смята, че това е прекрасен конкурс, много добре организиран на голяма и красива сцена с перфектно озвучаване и осветление, с професионално жури. Всичко това създава приятелска атмосфера, която се допълва от много награди за участниците. Тъй като конкурсът се проведежда в Колежа по дизайн и технологии, студенти са взели участие в цялостната му организация.
През месец май на Мариам предстои пътуване до Испания. Тя е член на българската делегация, която ще участва в европейския конгрес на Асоциацията на международните европейски училища с музикална насоченост ИПС. На този форум България ще стане пълноправен член на организацията и Мариам ще участва в три концерта по време на конгреса и музикалния фестивал EMUSIK-2016.
През април и май Мариам Маврова ще пее на няколко Великденски концерта в София и на концерт-спектакъл в зала 1 на НДК. А на 21 април заминава на театрален фестивал в град Троян като участник в театрална постановка на немски език с ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград. Театралната сцена е едно ново предизвикателство за Мариам, но и предпоставка за нови успехи и развитие на нейния талант!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България