Велинград - online - Основният и допълнителен здравен пакет се отлагат за 1 април догодина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Основният и допълнителен здравен пакет се отлагат за 1 април догодина
Публикувано 2016-04-19 10:18:21 от Темпо

Двама заместник-министри на здравеопазването - д-р Ваньо Шарков и д-р Бойко Пенков дадоха пресконференция на 15 април в една от залите на БЛЦ “Камена” във Велинград. Това стана по време на семинар за журналисти от столичните медии, който се проведе през уикенда във велинградската база на здравното министерство. Очакваше се в семинара, посветен на здравната реформа, да вземе участие и министър Петър Москов, но това не се случи.

Д-р Ваньо Шарков съобщи, че в парламентарната комисия по здравеопазване са внесени измененията в закона, които се налагат след като Конституционният съд спря разделянето на здравната помощ на основен и допълнителен пакет. Министерството на здравеопазването трябва да се съобрази с решението и съда и да разпише в закона точните критерии, по които ще става разделянето.П роведени са заседания и обсъждане със съюзите на лекарите и стоматолозите, с пациентски и неправителствени организации и работният вариант на промените вече е готов. В основния здравен пакет остават: профилактика и ранно откриване на заболявания, диагностика и лечение на спешни състояния, остри и внезапно възникнали състояния (травми, отравяния и др.), гарантирано лечение на рискови групи - деца, бременни, родилки и трансплантирани пациенти, онкологични, инфекциозни и сърдечно-съдови болести, внезапна промяна при хронични заболявания, продължително лечение след инсулт, инфаркт и големи коремни операции, дентални заболявания. В допълнителния пакет са записани лечение на вече диагностицирани заболявания без опасност за живота и трайни увреждания на здравето, при които медицинските дейности могат да бъдат планирани. Важна поправка е, че периодът на отлагане, в който пациентът ще трябва да чака, вече няма да бъде 2 месеца, а ще бъде различен съобразно заболяванията - може да бъде както по-кратък, така и по-дълъг.
Законопроекътт тръгва към Министерския съвет, а между първо и второ четене в Народното събрание също могат да се правят поправки. Ваньо Шарков подчерта, че разделянето на здравните услуги на основен и допълнителен пакет, което е същината на здравната реформа, ще стане факт най-рано на 1 април 2017 г. До тази дата остават сегашните условия за пациентите, лекарите и Здравната каса.
На семинара във Велинград от МЗ огласиха още факти за разкрити схеми за източване на Здравната каса в болници във Видин, Пловдив и Сливен. Най-коментираната тема беше започналото ден по-рано от Прокуратурата досъдебно производство за внесените от Турция и дарените от България ваксини. Според д-р Шарков по темата с ваксините не може да изскочи проблем и действията на прокуратурата ще сложат край на спекулациите.
Зам.-министърът Бойко Пенков обясни новата система за доставка на лекарства за болниците, с въвеждането на която по изчисления на МЗ цените на лекарствата ще бъдат намалени с 10-15%. Системата предвижда болниците да подават заявки за нужните медикаменти в електронен регистър, а министерството да провежда централизирана обществена поръчка за дадено лекарство и така да постигне по-ниски цени.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води