Велинград - online - Подписаха инвестиционна програма на Велинград за 16 милиона лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Подписаха инвестиционна програма на Велинград за 16 милиона лева
Публикувано 2016-04-26 09:45:20 от Темпо

Кметът на община Велинград Костадин Коев и зам.-министърът на МРРБ и ръководител на Оперативна програма “Региони в растеж” Деница Николова подписаха дългосрочно двустранно споразумение за реализация на инвестиционната програма на община Велинград. Продължителността на споразумението обхваща финансовата рамка 2014-2020 и е със срок на действие до 31 декември 2023 г.

В края на януари 2016 г. община Велинград разработи и депозира пред управляващия орган на ОП “Региони в растеж” Инвестиционна програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Велинград. С решение от 4 април 2016 г. проектното предложение бе одобрено.
В рамките на изпълнение на инвестиционната си програма общината следва да подготви и подаде за оценка и одобрение проекти предложения на обща стойност за основните обекти 16 043 137 лева, като 100% от сумата представлява безвъзмездно финансиране от ОП “Региони в растеж”. Проектните предложения, които предстои да бъдат подготвени, включват следните основни проекти и обекти на интервенция:
- Проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сгради на държавна администрация - сградата на Районна прокуратура;
- Проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сгради на общинската администрация - новата и старата сграда на община Велинград;
- Проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради;
- Проект по група дейности градска среда, включващ: Централен площад от ул. "Юндолска" до Държавно горско стопанство "Алабак"; от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" и от фонтаните до старата сграда на общината, изграждане на зона за отдих, складове при Централен кооперативен пазар, ремонт, реконструкция и енергоспестяващо осветление на улици “Георги Кирков”, “Милеви скали” и “Христо Смирненски”.
- Проект за образователна инфраструктура - Полудневна детска градина към СОУ "Св.св. Кирил и Методий";
- Проект по група дейности социална инфраструктура - изграждане на нови социални жилища
След изпълнението на проектите община Велинград ще има възможност за финансиране на резервни обекти на териториятана зоните за въздействие в града, включващи ремонт и реконструкция на улична мрежа, паркове и зелени площи на стойност 8 021 568 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай