Велинград - online - Очакваме Националния съвет по туризъм на изнесено заседание във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Очакваме Националния съвет по туризъм на изнесено заседание във Велинград
Публикувано 2016-04-26 09:47:42 от Темпо

Министърът на туризма Николина Ангелкова е одобрила идеята Националният съвет по туризъм да проведе изнесено заседание във Велинград. Новината бе съобщена от председателя на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов пред Консултативния съвет по туризъм на 19 април. Очаква се в изнесеното заседание да се проведе по време на Празниците на културата и в него да вземат участие представители на министерства и агенции. Консултативният съвет по туризъм предварително ще обобщи конкретните теми и проблеми, по които общината да иска съдействие от всяка конкретна институция.

Николай Вучев от СХР подчерта, че стратегията на Велинград е да се презентира като единствената дестинация в България, която може да бъде номер едно на европейско ниво. България не може да бъде номер едно в Европа с морски или зимен туризъм, нито с винен или кулинарен туризъм. Но природните дадености на Велинград, заради които той е СПА столица, са наистина номер едно в Европа и това е нашият шанс да се развиваме и утвърждаваме като водеща туристическа дестинация.
В работата на Консултативния съвет по туризъм се включи и кметът Костадин Коев. Пред него Зл. Златанов и Н. Вучев представиха идеята на СХР за превръщането на площада в кв. Чепино в пешеходна зона. Около 45% от цялата леглова база във Велинград е именно в Чепино и затова кварталът има нужда от такава зона за разходка и забавления на туристите. Други идеи на сдружението са във Велинград да бъдат открити биопазари по подобие на този на Юндола и в хотелите да се предлагат местни биопродукти и да се определи място за зимна пързалка и Коледен базар. Обсъдено бе унифицирането на информационните табели, за което Цвета Спасова - директор “Икономическа политика, туризъм и реклама” в ОА съобщи, че общината е подготвила специална наредба. В разговор с хотелиерите кметът К. Коев разясни част от проблемите пред града, сред които са създадените преди години тежки казуси със Стадиона, Културния дом и поръчката за чистотата и договора с “Еко Титан”. Ресорният зам.-кмет Атанас Палигоров постави проблема с размера и плащането на курортния данък и такса смет.
Пред Консултативния съвет по туризъм Гергана Попова направи отчет за успешното участие на Велинград в международната туристическа борса в Екатеринбург, Русия. След кръглата маса в Москва и това представяне Велинград очаква увеличение в броя на руските туристи, като бяха споменати цифри от порядъка на 1000 човека месечно. СПА столицата на Балканите ще бъде включена и в информационни турове за руски журналисти, които ще се проведат през 2016 г.
От настоящата седмица общината започва инвентаризация на всички заведения, хотели, къщи за гости и други места за настаняване във Велинград и Юндола. Целта е да стане ясна реалната картина, тъй като към момента част от туристическите обекти не са регистрирани в общината и съответно не внасят данъци и такси за своята дейност.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай