Велинград - online - Чепино отново с две работещи бани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Чепино отново с две работещи бани
Публикувано 2016-04-26 09:54:04 от Темпо

В Чепино отново работят две общински бани. Това стана 5 години след като общината развали концесията и си върна Радоновите бани. На 20 април отвори врати и втората баня, която дълго време преди това тъна в разруха.
Цялостният ремонт на банята стана възможен, след като през 2013 г. общината осигури финансиране в изпълнение на стратегията на Местната инициативна група (МИГ) “Белово, Септември, Велинград”. Спечеленият проект бе на стойност 149 995 лева - 100% безвъзмездно финансиране по Програмата за развитие на селските райони.
Той включваше реконструкция, изграждане на метални парапети, нови електрически, отоплителни и вентилационни системи. Тъй като сградата е паметник на културата, се наложи нелека съгласувателна процедура с Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата.
Изпълнението на проекта, което също бе съпроводено с поредица от трудности, приключи с изцяло обновена баня, която ще предложи на велинградчани и гостите на курорта много добри условия. Тържеството по хубавия повод бе открито от Борис Станудин - директор на общинското предприятие “СИП и ТИЦ”, което стопанисва баните. Той отбеляза деня 20 април като паметен, защото се навършват 140 г. от Априлското въстание и припомни, че именно баните са превърнали Велинград в един от най-известните курорти. В тържеството с песни се включи дамският народен хор към НЧ “Св.св. Кирил и Методий”, а лентата преряза кметът на община Велинград Костадин Коев.
Официалните гости, сред които председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев и общински съветници, управителите на общинската болница д-р Чешмеджиев и “ВКТВ” Йордан Нанов, председателят на МИГ “Белово, Септември, Велинград” Цветан Котев, разгледаха и харесаха новоремонтираната баня. Хубав символ бе пълният със здравец басейн - традиция, която в Чепино се спазва винаги на Гергьовден, но този път подрани, за да пожелае здраве на всички посетители на банята.
В първия работен ден 21 април входът за банята беше безплатен. Занапред тя ще работи само като мъжка баня и без почивен ден. Всеки четвъртък ползването на банята от пенсионери ще бъде безплатно.
Откриването на банята стана повод част от общинските съветници да погледнат и в “задния двор” - района на топилата зад банята. Ситуацията там, за която “Темпо” многократно е писал през годините, си остава непроменена: природният феномен на топлите извори в и до реката е потънал в камари боклуци, ромите го ползват за пералня, конете - за тоалетна и т.н. Общината е поставила проблема пред МОСВ, които са собственици на топилата. Въпросът е колко още време велинградчани и госитите на СПА столицата на Балканите ще чакат някой да се погрижи за топилата не като собственик по документи, а като грижлив и отговорен стопанин.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води