Велинград - online - Завесата се вдига за немския език 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Завесата се вдига за немския език
Публикувано 2016-05-04 10:10:49 от Темпо

За четвърта поредна година се проведе театрален фестивал “Завесата се вдига за немския език” в Троян. За СОУ “СВ.св. Кирил и Методий” Велинград се превърна в традиция всяка година талантливите ни ученици да вземат участие, като стават все по- добри в тази сфера. Актьорите ни, с помощта на всеотдайните учителки Василка Дамянова, Илияна Мичева и Иванка Дебелушина, успяха да достигнат до национално ниво и да бъдат сред 12-те най-добри театрални групи в България .

Отново като добри организатори се доказаха Министерството на образованието и науката, РИО-Ловеч, посолството на Германия в София , фондация “Ханс Зайдел България” и “Гьоте -институт”.
Нашите ученици още от първия ден бяха обгърнати от атмосферата на театралното изкуство. Веднага след откриването на фестивала те имаха възможността да се насладят на първите четири постановки. След това имаха време да разгледат красотата на Троян. При завръщането си в хотела нашите актьори създадоха много нови приятелства с представителите на другите училища, едни от които бяха невероятните театрали от престижното немско училище в София “Deutsche Schule”. На следващия ден дойде и редът на нашите актьори. Развълнувани, те се приготвиха с декорите и костюмите и нетърпеливо очакваха момента, в който ще ги обявят. Постановката се придържаше към поставената тема “Бягство”. Тя бе изпълнена с различни чувства - любов, тъга, гняв и радост. Публиката се възхити на страхотното им представяне, защото дадоха всичко от себе си, за да успеят да се докоснат до сърцата на зрителите така, че те да започнат да пеят и танцуват заедно с тях. Нашите “изгряващи таланти” споделиха, че тези положителни емоции и нови приятелства завинаги ще останат в сърцата им.
Василка Дамянова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България