Велинград - online - Велинградчанин за втори път начело на есперантистите в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградчанин за втори път начело на есперантистите в България
Публикувано 2016-05-04 10:11:45 от Темпо

“Есперанто? Какво е това?” Често ме питат непосветено, а езикът есперанто съществува. През април се проведе редовният 68-ми отчетно-изборен конгрес.
Спазва се традицията конгресът да започва с вечеря за запознаване, с много емоции, хСъюзът ора и танци. Деловата работа бе в салона на националната галерия на ул. “Шипка” 6 в София и започна с химна на есперанто и едноминутно мълчание в почит на починалите есперантисти.
Председателят инж. Борис Гаджанов прочете богат доклад с много мероприятия от развлекателен и организационен характер, бе прочетен и отчет за финансовото състояние на съюза. С тайно гласуване за втори път с пълно единодушие за председател на Управителния съвет бе избран велинградчанинът Борис Гаджанов.
Кулминацията на ексерантските чувства и приятелство дойде на заключителния банкет. На следващия ден бе организирана екскурзия до крепостта “Цари мали град”, която е част от църковен комплекс край село Белчин. Целият комплекс носи белезите на ранна християнизация. Етнографският музей на черквата “Света Петка” е впечатляващ. Увлекателният разказ на иконома Митко и разходката от зала в зала ни въведе в дълбините на историята на старопечатните книги, а залите, отразяващи бита на населението с отлично запазени експонати разказват как се създавали тъканите и пекли хляба. Интересната информация ни увери, че легендата за Гала Плацидия и чудотворния извор действително заживява и с основание Белчин и крепостният комплекс се считат за “Българската Света гора”.
Иван Сергиев, есперантист

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола