Велинград - online - Ракитовската телевизия “Деймос” спечели награда с филм за светилище “Св. Илия” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитовската телевизия “Деймос” спечели награда с филм за светилище “Св. Илия”
Публикувано 2016-05-04 10:27:05 от Темпо

За 12-та поредна година в старопрестолно Велико Търново се проведе Международният фестивал за туристически филми “На източния бряг на Европа”. Фестивалът е част от разнообразните събития по време на борсата “Културен туризъм”. В програмата на фестивала бяха представени 90 филма от 7 държави, а 41 от тях се състезаваха за наградите. Специална награда за творческо развитие спечели филмът “Тракийско светилище “Св. Илия“, продуциран от Студио “Деймос” ЕООД - Ракитово.
Журито наблюдава развитието на Студио „Деймос“ и техните продукти вече трета година и аргументира решението за наградата така: “Присъждаме тази награда за все по-доброто овладяване на изразните средства на документалистиката.” Наградата е грамота и плакет, а най-ценното е професионалната оценка и признание за добре свършена работа.
Г-н Георги Захариев, който е управител на ракитовската кабелна телевизия “Деймос”, сподели, че награденият телевизионен репортаж е с продължителност 5.30 минути и е посветен на тракийското светилище “Свети Илия” над Клептуза във Велинград и археологическите търсения в района на връх Острец. За двата археологически обекта във филма разказва проф. Диана Гергова, която от години извършва проучвания в района на Велинград.
Тази година във фестивала за туристически филми са участвали и държави като Индонезия, Тайланд, Турция и Словения, които сериозно инвестират в такъв тип реклама за своите туристически забележителности. Сред гостите на фестивала са били и голям брой посланици на чужди държави, което показва голямото значение на културния туризъм. Можем само да съжаляваме, че тази пролет Община Велинград не участва със свой щанд или събитие на международната туристическа борса “Културен туризъм”. Можем и да се радваме, че благодарение на ракитовската телевизия “Деймос” част от историята и културата на Велинград намериха място в богата фестивална програма във Велико Търново.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води