Велинград - online - Серия от аварии остави Каменица без вода 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Серия от аварии остави Каменица без вода
Публикувано 2016-05-04 10:28:38 от Темпо

В продължение на повече от 3 дни квартал Каменица отново остана без вода. Причината бе поредица от аварии на главния довеждащ водопровод от местността “Чукура” до пречиствателната станция за питейна вода.

Първите три аварии са установени на 25 април, съобщи пресцентърът на Община Велинград. Авариите са през 800 метра по протежението на водопровода, в много труден планински участък. На 25 срещу 26 април екипите на ВКТВ- Велинград са работили цяла нощ по тяхното отстраняване, но очакванията във вторник да бъде възстановено водоподаването не се оправдаха. В сряда, 27 април, възникна нова авария в друг участък от трасето и работата продължи. Сутринта на 28 април Каменица имаше вода, но по-късно се наложи временно прекъсване заради задължителната техническа профилактика на Пречиствателната станция, след което ситуацията се нормализира.
Авариите и безводието съвпаднаха с дните преди Великден, което качи градуса на напрежението сред жителите на Каменица. Кметът Костадин Коев избра фейсбук, за да се извини за причинението неудобства на жителите на квартала от свое име и от името на врид управителя на “ВКТВ” Йордан Нанов.
Предстои да бъдат изяснени причините за серията от аварии. По темата се родиха редица версии, като сред най-тиражираните бяха умишлено посегателство по водопровода и незаконни включвания. През май ще се проведе и среща на кмета К. Коев с представител на фирмата, която има изградена ВЕЦ в проблемния район. Важно е причините за авариите да бъдат открити и обяснени, защото идва още по-трудният за водоснабдяването на кв. Каменица летен сезон, а търпението на хората след миналогодишните ремонти и безводие е на привършване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води