Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.04.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.04.16
Публикувано 2016-05-04 10:30:22 от Темпо

ЦЕНТЪР Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства с проектно предложение за нова визия на централната градска част, места за отдих и ремонт на улична мрежа във Велинград. Проектът ще бъде представен пред Оперативна програма “Региони в растеж”, с която вече има подписано споразумение по Интегрирания план за градско развитие.


МИГ Община Велинград ще отпусне безлихвен заем от 20 000 лева от собствени средства на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”. Заемът се предоставя за осъществяване на дейността на МИГ, а срокът за изплащане е до края на 2017 г.

ОТЧЕТИ Без дебати бяха приети отчетите на общинските дружества “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ”, както и на ОП “ТИЦ” за 2015 г. Съветникът Никола Делиев обърна внимание на тежкото финансово състояние и настоя да се набележат мерки и санкции. По програмата за април бяха представени доклади за дейността на новите управители на “МБАЛ” и “ВКТВ” за първото тримесечие на 2016 г., по които също нямаше дискусия.

“ЕКО ТИТАН” Приет бе докладът на временната комисия, според който задълженията на Община Велинград към “Еко Титан” към 31 март 2016 г. са 8 083 929 лева. За първото тримесечие на 2016 г. общината е изплатила 1 милион лева по наложени запори, като 548 000 лева са погашения по главницата, а останалите са лихви и такси. В момента фирмата води 18 дела с общината за неизплатени суми.

ТЕРОРИЗЪМ Приет бе План за противодействие на тероризма, който е разработен в отговор на нарастване нивата на терористични заплахи. Планът е съгласуван с Областната дирекция на МВР и ПБЗН.

ФОНД Определени бяха членовете на две комисии към Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на онкологично болни деца и за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми в община Велинград. Членове на комисиите са съветниците: Бельо Мандраджиев, Богдана Пашева, Искрен Тюфекчиев, Чавдар Калъчев и Орце Орцев. Двата фонда бяха създадени през миналия мандат, но все още се чака да забаботят.

ВОДИ Съветниците дадоха съгласие по искането за водовземане на минерална вода от сондаж № 5 “Сярна баня” от ЕТ “Тора - Тодор Ямаков”, с което разрешеното количество вода се увеличава до 0.2 л/сек. за 365 календарни дни годишно. Дадено бе съгласие и по искането на “Кепитъл сити център” за схема за трасе на подземен водопровод за минерална вода с дължина 336 метра по ул. “Цар Самуил”. Водовземането ще бъде по общинския водопровод “Чепино”.

КУЛТУРЕН ДОМ Съветниците управомощиха кмета Костадин Коев да води предварителни преговори с фирма “Интербилд” по проблема с Културния дом.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай