Велинград - online - 47 решения без дебати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

47 решения без дебати
Публикувано 2016-05-04 10:31:01 от Темпо

За по-малко от 2 часа на Велики четвъртък Общински съвет - Велинград гласува решения по 47 точки в дневния ред на редовната априлска сесия. Дебатите бяха сведени до минимум, включително по горещи теми като “Еко Титан”, Културния дом и др.

Кметът Костадин Коев участва в работата на местния парламент и обяви, че през настоящата седмица ще се проведе извънредна сесия за общинската болница. Досегашният начин на управление на “МБАЛ-Велинград” е довел до високи задължения към доставчиците, назряват множество проблеми и затова новото ръководство с управител д-р Чешмеджиев иска болницата да изтегли заем в размер около 1 милион лева. Общинският съвет прие доклада на комисията с председател зам.-кмета Атанас Палигоров, която в края на декември 2015 г. бе натоварена да проучи договора между общината и сметопочистващата фирма “Еко Титан”. Временната комисия беше разпусната, тъй като решаването на проблема не е от нейната компетентност.
По предложение на Сашка Целева за следваща сесия бе отложено приемането на отчета, плана и стратегията за социалните услуги. Тя окачестви като неуважение към Общинския съвет липсата на представител от ОА при работата в комисията и на сесията и настоя за ясен план за действия на общината в социалната сфера.
Поредното искане за водопренос на минерална вода стана причина София Ключкова остро да критикува общината, че се нарушават принципи и закони и е крайно време във Велинград да има ясни правила за ползването на минералните води. Г-жа Ключкова настоя и за направата на тротоар в района на паркинга на ъгъла между улиците “Т. Стайков” и “Гергевана”, където преминават много деца за близкото училище и ОДК.
Кратък дебат предизвика и последното допълнително решение, с което съветниците потвърдиха действията на кмета по сключения нов договор за “паяк”-а. От групата на “Бъдеще за Велинград” Дияна Кехайова каза, че е хубаво, че кметът пита съветниците, но трябва да се каже с кого е сключен договор и какви точно действия са предприети, защото обратното е слагане на каруцата пред коня. Кметът Коев каза, че според новия договор 1/3 от приходите от дейността на “паяк”-а ще влизат в общината, а фирмата ще поеме заплатите на работещите на наказателния паркинг. Той обясни, че договорът ще бъде представен по-късно, когато се надяваме да стане ясна и фирмата, която ще извършва тази дейност.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води