Велинград - online - Започна “нова ера” за СХР 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започна “нова ера” за СХР
Публикувано 2016-05-04 10:33:00 от Темпо

Броят на членовете на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград се удвои. На общото събрание на 28 април бяха приети нови 35 членове и така общият състав на браншовата организация стигна 67. Сред новоприетите членове са редица хотели, заведения, къщи за гости, което осигурява много по-голяма представителност на СХР.

Председателят на СХР Златко Златанов оцени разрастването на сдружението като правилно и прогнозира, че към Коледа броят на членовете ще надхвърли 100. Причината е, че е в ход намерението СХР - Велинград да прерасне в регионална структура “Западни Родопи”, в която ще участват и представители на туристическия бранш от Ракитово, Сърница, Батак, Доспат, Юндола и др.
В доклада си г-н Златанов постави много високи цели: позициониране на СХР като единствена браншова организация в Западните Родопи и утвърждаване на Велинград като търговска марка № 1 в българския туризъм, събитийна дестинация № 1 в страната и СПА дестинация № 1 в Европа. Водеща за СХР става тезата, че Велинград може и трябва да бъде лице на българския туризъм, защото България не може да бъде реален конкурент в зимния, морския, кулинарния, културния или винения туризъм, но природните дадености на нашия град позволяват да бъдем силни конкуренти на СПА курортите в Европа. Велинград трябва да гради позитивен имидж с повишаване качеството на туристическия продукт, с доброволно въвеждане и спазване на европейски стандарти, с квалифициране и достойно заплащане на кадрите. Златко Златанов обяви и настъпването на “нова ера” в отношенията между бизнеса и общината и подчерта изключително добрата работа на Консултативния съвет по туризъм, както и готовността на новата общинска управа да чуе и подкрепи идеите на СХР. Доказателство за диалога е и включването на представител на сдружението - Гергана Попова в комисията за категоризация на СПА центровете.
Гост на общото събрание на СХР беше кметът Костадин Коев, който също изтъкна, че има “един проблясък” в отношенията, че поставените цели са големи и могат да бъдат постигнати, ако общината и туристическият бранш са обединени. В името на общата цел той прие поканата да отиде на кръглата маса по въпросите на туризма в Москва и да презентира Велинград на руския пазар. Другият проблем, който изисква общи действия и не бива да се подценява, е противопоставянето на отварянето на волфрамовата мина “Грънчарица”. Кметът посочи, че общината вече е подписала споразумение по инвестиционната програма, по която Велинград очаква над 16 милиона лева по различни проекти. В момента на дневен ред е запълването на дупки по знакови улици и такива, които водят към хотели.
Членове на СХР дадоха предложения към кмета: Ангел Чопев предложи да се асфалтира пътя към конната база, където скоро ще има и малък язовир за спортен риболов, а зоната към микроязовира да стане велопътека. Христо Тричков предложи площадът на кв. Чепино да се разчисти от каруци, спрели бусове и коли и да има по-сериозно полицейско присъствие в зоната, която СХР предлага да стане изцяло пешеходна.
Наред с приемането на нови членове сдружението прие и нов устав. Според новия устав СХР се пререгистрира от частна в обществена полза, което дава нови възможности за кандидатстване по различни проекти. Управителният съвет бе увеличен от 5 на 7 човека. Към досегашните членове на УС - Златко Златанов, Васка Милушева, Незабравка Пачалова, Цвета Андонова и Ангел Манолов се присъединяват и новоизбраните Димитър Катранджиев и Николай Вучев. Решено бе размерът на членския внос в СХР през 2016 г. да остане като досегашния. На следващо събрание ще бъде приет и нов Етичен кодекс на СХР.
Владимир Ников представи програма за развитие на СХР, която да превърне сдружението в незаобиколим фактор в региона. Той даде предложения и за рекламата на дестинацията, която да направи Велинград максимално разпознаваем и лице на българския туризъм на европейско и световно ниво. За да се случи това, ще бъдат сформирани съвместни комисии с ОА по теми като културния календар, размера на туристическата такса, туристическите атракции и още ред натрупани с годините проблеми.
Най-близките задачи пред СХР са провеждането на инфотурове за руски туроператори и журналисти, които ще гостуват в нашия град в средата на май и началото на юни.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води