Велинград - online - Златни медали и великденски емоции за ПГД “Иван Вазов“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Златни медали и великденски емоции за ПГД “Иван Вазов“
Публикувано 2016-05-10 09:22:54 от Темпо

Приключи поредният успешен месец април от училищния календар на Ппрофесионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов“, изпълнен със запомнящи се мероприятия, участия и емоционални преживявания.
От 19 до 23.04.2016 год. на щанд С9, зала 4 на изложбения център в Интер Експо Център - София, деветокласниците Хари Димитров, Венелин Йонов и Юлиян Коруджийски, под вещото ръководство на техния преподавател Димитър Мавров и с професионалното съдействие на инж. Васил Мерджанов от ЛТУ - София, участваха в “Работилница за мебели“.
Тя се организира за първи път от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и на нея ученици от професионални училища в България показаха умения в изработването на мебели, които впоследствие ще се дарят на социални домове. Целта на тази инициатива е да се повиши интересът на младите хора към професии от бранша и едновременно с това да се запознаят с най-съвременните технологии в сферата на дървообработването.
“Най-трудно е да станеш добър в една професия и да покажеш на какво си се научил, особено във времена на криза”. Това заяви зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов при откриване на Осмата Панорама на професионалното образование и обучение в Пловдив, провела се от 21 до 23.04.2016 г. “Панорамата е мястото с изключително позитивна енергия, събрала поколения хора, отдали своя дан, за да могат учениците да покажат какво са научили”, посочи той.
В рамките на събитието се организира националният кръг на състезанията по 11 професии, в които се включиха 350 ученици от 150 професионални гимназии в страната. С оригинални изделия от масивна дървесина, отборът на ПГД - Огнян Топалов, Стоян Петров и Димитър Пашомов участваха в състезанието от категория “Стилни мебели и дърворезба“ и впечатлиха журито, гостите и участниците. За най-добро презентиране на изделията със златен медал бе удостоен Огнян Топалов, а неговият ръководител Альоша Кадьов заслужено получи златно отличие като ръководител на учениците. Отборно, момчетата ни грабнаха сребърните медали и за пореден път се доказаха като знаещи и можещи млади професионалисти, а на директора на училището инж. Росица Рускова беше връчен плакет за приноса и в професионалното образование и обучение.
Този така успешен форум е поредното доказателство, че ПГД “Иван Вазов“ Велинград заема достойно място сред утвърдените професионални училища в България при подготовката на бъдещи квалифицирани кадри.
ПГД “Иван Вазов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води