Велинград - online - Ремонтират водопровода в кв. Запад в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ремонтират водопровода в кв. Запад в Ракитово
Публикувано 2016-05-10 09:29:42 от Темпо

Община Ракитово обяви обществена поръчка за доизграждане на водопроводната мрежа в ромския квартал Запад и реконструкция на довеждащия водопровод до същия квартал. Разпределението на водата за питейни и битови нужди в Ракитово се осъществява посредством три напорни водоема, като водопроводната мрежа е изграждана в периода 1930-1970 год.
Съществуващите водопроводи на града са с обща дължина около 30 км и диаметри на тръбите от 25 мм до 250 мм. Те са изградени предимно от етернитови тръби, стоманените манесманови тръби са с дължина около 8 387 м, а малка част от водопроводната мрежа е с подменени PEHD и PVC тръби (около 1 563 м). Преобладават морално и физически остарелите вече етернитови тръби, което води до влошаване качеството на питейната вода. Заради остарялата водопроводна мрежа загубите на вода в Ракитово възлизат на над 39%.
В кв. Запад неизправното техническо състояние на водопроводната мрежа е довело до влошено водоподаване, особено във високите части. Има и домакинства, които не се обслужват от водоснабдителната мрежа, а това крие здравен риск за населението. Довеждащият водопровод е с дължина 1346.6 м, изпълнен от етернитови тръби с диаметър 104 мм и в лошо техническо състояние. По трасето на водопровода има изградени и три шахти, които се нуждаят от реконструкция. Целта на проекта е да се подобри качеството на водоснабдяването и да се подобрят условията на живот в ромския квартал.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 856 922 лева, а конкурсът за избор на изпълнител ще се проведе на 13 май 2016 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води