Велинград - online - За слава на Свети Георги и българското войнство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За слава на Свети Георги и българското войнство
Публикувано 2016-05-10 09:34:46 от Темпо

Велинградчани отдадоха почит на празника на Свети Георги и българското войнство с тържества в трите квартала и в храмовете, носещи името на светеца.
Официалната церемония на 6 май започна пред сградата на общината, където честта да вдигне бъгарското национално знаме се падна на именника Георги Гончев - седмокласник от ОУ “Христо Ботев”, отличник с призови класирания в състезания по английски език и химия, активен спортист и участник във фолклорния ансамбъл “Здравче-венче”.

Пред паметника на загиналите във войните в центъра на кв. Лъджене отец Иван извърши водосвет, възвестен с тържествен камбанен звън от църквата “Успение Богородично”. Свещениъкт освети знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резевра (СОСЗР) и поръси със светена вода всички присъстващи, пожелавайки Свети великомъченик Георги да помогне Велинград да тръгне напред. Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” изпълни емблематичния военен марш “Бдинци”.
В словото си кметът Костадин Коев отбеляза, че Гергьовден е празник, почитан от целия народ, на който отдаваме почит на българската войска и на всички знайни и незнайни войници. България е малка страна, но с велика история, каза кметът. За славните моменти от българската история и подвизите на българските войни от 1876 г. насам говори председателят на СОСЗР Костадин Златев.
Венци и цветя на паметника поднесоха кметът К. Коев и зам.-кметът Светла Томова от името на ОА, председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев и съветникът Георги Мяшков, народният представител и общински председател на ГЕРБ Димитър Гечев, общинският лидер на БСП Георги Янчев, директорът на Историческият музей Снежана Велева, Емил Моллов от името на Дружеството за защита на Родопите и Дружба “Родина”, Никола Делиев от общинския Съвет на читалищата, СОСЗР, ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и ОУ “Христо Ботев”, представители на Клуб “Зорница”, граждани.
Венци и цветя официалните лица поднесоха и на войнишкия паметник в центъра на кв. Чепино и на паметната плоча с имената на загиналите на църквата “Света Троица” в кв. Каменица.
В центъра на Велинград празнично настроение създаде концертът на арт център “Нестия”, “Звънче” и “Караоке”. В ресторант “Чинарите” кметът даде официален обяд за участниците във войните.
В Чепино празникът бе двоен, тъй като бе и храмов празник на църквата “Св. вмч Георги”, където отец Ангел отслужи тържествена литургия и по традиция бе раздаден курбан за здраве. Пред читалище “Св.св. Кирил и Методий” се състоя първото издание на детския фолклорен фестивал “Клептузки ритми”, в което взеха участие хорът към детския ансамбъл “Чепинче”, танцовата група “Приятели” от СОУ “Васил Левски” и арт център “Нестия”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България