Велинград - online - 150 години с огънче в сърцето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

150 години с огънче в сърцето
Публикувано 2016-05-17 09:02:58 от Темпо

Избрах надслова на една от рубриките в “Родопея” - юбилейния вестник на СОУ “Св. Климент Охридски”, защото подготовката и честването на празника бе едно горене в работата, искра на съзидателство и пламък в сърцата на организатори, участници и зрители.

Жаравата от спомени се разгоря още с предварителните събития - изложба “Земята на бесите”, юбилеен съвет, водосвет пред Първото килийно училище, изложба “150 години в мигове”, придружени от енергията на младостта в спортните турнири.
Пламъкът осветли залата със затрогващото преконение пред лика на патрона на училището Св. Климент Охридски, където представители на поколенията (Б. Елкин, Анг. Коларова, М. Говедарска, Марг. Гергененова, Андр. Зарев и Ив. Казакова) запалиха свещички и изрекоха думи на почит и признателност. След това емоционално начало на тържествения концерт, той продължи в искрящ блясък.
Прочувственото слово на директорката Таня Гаралова трогна публиката, а поздравителните адреси от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева, началника на РИО - Пазарджик Валентина Кайтазова, народните представители Бойка Маринска и Димитър Гечев показаха, че просветното дело в Ракитово е високо оценено. На местно ниво ОА в лицето на зам.-кмета Цанко Молов връчи плакет на училището. Нина Димова - председател на Общинския съвет, поднесе приветствие от свое и от името на кмета на общината Костадин Холянов. Сърдечни поздрави отправиха Й. Нунев - държавен експерт, Я. Кметска - директор на СОУ “Хр. Ботев” Септември, поздрав долетя и от Зоя Янева-Минкова от САЩ.
Истинският огън се разгоря на сцената с богатата програма, изпълнена от настоящи и бивши ученици. Изобилие от звуци, багри и послания: акорди от пиано под нежните пръсти на сестри Зареви, ангелски гласове - Екатерина Хаджимоскова, Гергана Благоева, Никол Коткова, Гергана Мечева (външна продукция на музикална школа “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви), малките чаровници от I а клас с класен Р. Санкова до ветеранките от група “Славянка”, Георги Жеребцов и солистката на Музикалния театър Екатерина Тупарова. Танците на “Силивряк” огряха сцената, Наско и Нора развълнуваха залата, а индийският танц на Мария Мечева и Гергана Зайкова я очароваха. Озарение за душите бяха молитвата на Ивон Пейчинова и рециталът на X и XI клас под ръководството на Юлия Парунева. Началото и краят бяха тържествени благодарение на Градския духов оркестър с диригент Никола Янев и мажоретния състав под ръководството на Таня Пейчинова. Сценарият, дело на Христина Димова, и водещите Ст. Пейчинова и Н. Ташев бяха на висота.
Ръководството и колективът на СОУ “Св. КЛ. Охридски” изразяват своята благодарност към всички, които уважиха празника. Те високо ценят отличията - плакет от ОА - Ракитово и почетен знак на президента на Р България, както и щедрото спонсорство от ДГС “Ракитово”, Община Ракитово и бизнесмени.
С огънче в сърцата ще запомнят празника всички гости и участници, защото подареният юбилеен вестник е събрал мъдростта на спомените и неугасващия пламък в душите.
Невена Павлова
P. S. Авторката на този материал Невена Павлова и главната редакторка на вестник “Темпо” Елена Баева с гордост отбелязваме факта, че сме започнали своя трудов път в СОУ “Св. Климент Охридски” и сме запазили хубави спомени от колектива и училищния живот. Поздравяваме юбилярите от сърце, с пожелания за здраве, търпение и вяра, че посятото от тях ще покълне в душите на децата!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола