Велинград - online - 40-годишен юбилей за “Чепинци” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

40-годишен юбилей за “Чепинци”
Публикувано 2016-05-17 09:11:11 от Темпо

На 11 май, денят на светите братя Кирил и Методий, бивши и настоящи участници в Мъжката фолклорна група “Чепинци” към НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” се събраха скромно да отбележат 40 години от своето основаване
Ръководителят на групата Георги Василев призна, че когато преди 40 г. на първата сбирка е бил предложен да застане начело на певците, е приел със задоволство.
Той е бил уверен,че му предстои да работи с добри певци и инструменталисти, свързани изцяло с любовта към българския фолклор. И така вече 40 г., всеки вторник и четвъртък в салона за репетиции. Започнали са от сцената на читалището в Чепино, после Пазарджик и зала 1 на НДК, за да стигнат до Страсбург, Париж, Ла Рошел, Ница, Лвов, Охрид, Дин льо Бен и др.
Георги Василев благодари на всички присъстващи и обясни защо не споменава имена. През годините участниците в групата са много и той се опасява да не пропусне някое име и някой да не остане обиден. В момента групата е част от Представителния фолклорен ансамбъл “Чепино” към читалището в същия квартал и тепърва предстоят много концерти и пътувания за участия в различни фестивали и събори.
На срешата присъстваха кметът на общината Костадин Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров, който седеше до неговия дядо - също Атанас Палигоров. Поздрав към юбилярите поднесе и председателят на читалището Мария Чорбаджиева, която връчи поздравителен адрес от името на колегите самодейци от НЧ “Васил Левски-1904” в кв. Каменица. Поздравления поднесе и главният художествен ръководител на ансамбъл “Чепино” Бочн Байраков.
В края Георги Василев напомни, че за да съществува групата, много и от сърце са помагали Ангел Чопев, Пламен Мавров, Румен Аршинков, Иван Кривулев, Иван Аршинков, Хамлет Бачов, Здравко Велев, за което сърдечно им благодарят.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай