Велинград - online - Животновъди в тревога заради липсата на ваксина за ЗНД 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Животновъди в тревога заради липсата на ваксина за ЗНД
Публикувано 2016-05-17 09:18:56 от Темпо

Животновъди от село Кръстава сигнализираха в редакцията на “Темпо”, че община Велинград не е в списъка, по който Министерството на земеделието и храните доставя ваксини срещу заболяването Заразен нодуларен дерматит по едрите преживни животни. Хората се тревожат, защото част от населените места в нашата община са в близост по въздушен път до огнища на болестта в съседната Благоевградска област. Ваксините обаче се отпускат само от МЗХ и местната ветеринарна служба не разполага с такива.

От МЗХ информираха, че на 16 май се очаква да бъдат доставени 175 хиляди дози ваксина, с които ще бъдат имунизирани останалите възприемчивите животни в областите Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, Хасково, Стара Загора и Пловдив. Ваксина ще бъде поставена и на едрите преживни животни в граничещите с Турция общини Царево, Малко Търново, Средец, Болярово, Елхово, както и общините от област Кърджали, Крумовград, Кърджали, Черноочене. На имунизация срещу заболяването ще бъдат подложени и животните от общините Твърдица и Нова Загора, Драгоман, Годеч, Сливница, Божурище, Копривщица, Самоков, а от област Пазарджик в общините Стрелча и Панагюрище, както и 89 населени места от областите Видин и Монтана, които се намират в 10 километровата зона от границата с Република Сърбия.
По информация на МЗХ предстои провеждането на втори етап на пръскания срещу векторите на Заразния нодуларен дерматит. То предвижда продължаване обработката на площите около констатираните огнища и 2 километровата зона около големите водни басейни с обща площ от 2 500 000 дка. Стартирането ще започне след спиране на валежите и затопляне на времето, като пръскането по въздух ще обхване площи от Благоевградска област и в района на Сърница и Доспат.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води