Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Може ли Велинград да спаси есемес кампанията за кръста? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Може ли Велинград да спаси есемес кампанията за кръста?
Публикувано 2016-05-17 09:24:39 от Темпо

В края на март Инициативният комитет за изграждане на възпоменателен кръст във Велинград започна есемес кампания за набиране на средства. Към момента на обявените номера са пуснати едва 150 есемеса. Ако до 16 юни 2016 г. чрез есемеси не бъде събрана минималната сума от 300 лева, ще влезе в сила клаузата от договора за спиране на кампанията.

Организаторите споделиха тези факти с болка. Каузата е благородна, но събирането на нужните 100 000 лева върви много трудно. В кутията по време на Голямото писане на великденски яйца бяха събрани само 55 лева, в кутиите в църквите в Лъджене и Чепино сумите също не са големи.
Можем да изброим много причини и всички те имат своето основание. Няма спор, че българинът е беден, а държавата работи така, че хиляди човешки съдби зависят от състраданието, човечността и добротата, обединени в дарителски кампании. Събираме пари за здраве, за самотни деца, за бедстващи от наводнения и войни, за най-бедните пенсионери и т.н., и т.н. Хубаво е, че го правим, защото така оцелява България.
Сега въпросът е може ли Велинград да спаси кампанията за кръста. Можем ли да надмогнем скептицизма, безразличието, постоянното връщане назад с въпроса “Ама нали събирахме пари за кръст на Острец, какво стана с тях?” (организаторите на новата кампания вече много пъти отговориха). Можем ли да бъдем достойни наследници на предците ни, които са построили със собствен труд и средства църквите и чиатлищата в днешен Велинград и то във времена, които не са били по-лесни от днешните? Можем ли да пуснем един есемес, за да продължи кампанията за кръста? Въпрос и призив към велинградчани, както и към нашите съграждани, които са далеч от родния си град, но искат и могат да помогнат.
Ако вашият отговор е “да”, пуснете есемес с текст DMS KRUST на номер 17 777 - днес, защото 16 юни наближава!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води