Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: На вниманието на членовете на НЧ “Васил Левски-1904”, кв. Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ: На вниманието на членовете на НЧ “Васил Левски-1904”, кв. Каменица
Публикувано 2016-05-17 09:30:53 от Темпо

След проведено Общо отчетно-изборно събрание на 05.11.2015 г. е създаден Инициативен комитет от самодейци при читалището, подкрепен от повече от 1/3 от членовете с право на глас в Общото събрание, който след проверка (в Окръжния съд в Пазарджик) установи следните нарушения:

1. Подменен е списъкът на членовете на Общото събрание, имащи право на глас, като броят им от 166 е нарастнал на 198 души в полза само на единия кандидат.
2. Допуснато е гласуване с незаверено пълномощно на неприсъстващ член на Общото събрание - да заяви своя вот.
3. Лица, неприсъствали на събранието, са отбелязани в протокола като гласували “Делиев”. 4. Лица, заявили своя глас “въздържал се”, също са вписани в графата като гласували “Делиев”
5. В залата бяха допуснати около 40 души повече от имащите право на глас и протичането на събранието бе извършено по начин без ясна лична легитимация на гласуващото лице.
По случая е сезирана Прокуратурата във Велинград за отмяна легитимността на избраното ръководство.
След скандалния и нагласен избор, присъстващите в залата напуснаха събранието и вместо то да бъде прекратено, ръководството е позволило да бъде проведен избор на Управителен съвет и контролни органи на читалището при липса на необходимия кворум. В резултат от което Мъжката фолклорна група, Автентичната група и по-голяма част от Женската група за стари градски песни напълно преустановиха своето участие в читалищната дейност.
ВАЖНО: В този момент 4 седмици тече обява за продажба на земя - собственост на читалището, гласувана от читалищното настоятелство, която е в пълно нарушение на Закона за народните чиатлища, където ясно е записано: Чл.24, ал.1 Читалищата не могат да отчуждават недвижими вещи и да учредяват ипотека върху тях.
След отнасяне на въпроса до Министерството на културата е разпоредено незабавно спиране на сделката с продажбата на земята, като са изпратени уведомителни писма до Общинска администрация и ръководството на читалището. Всъщност ние питаме:
Г-н Делиев, защо и докога?
И ако Вие, г-н Делиев, не четете и не познавате Закона за народните чиатлища, то поне секретарят на читалището е там на длъжност повече от 20 години и го знае отлично, а Вие трябва поне да следите и, ако е необходимо, да спирате извършването на закононарушения, целящи ощетяването на институцията. Но всъщност не, Вие също участвате в тях.
И предложеният от Вас Управителен съвет също ли не познава закона? И, ако наистина не го познава, какво всъщност прави там?
Инициативен комитет от самодейци при НЧ ”Васил Левски-1904”, кв. Каменица: Цанко Пашов, Денка Христова, Венко Керин, Цветка Милушева, Костадин Дамов, Христо Калпазанов, Мария Милушева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай