Велинград - online - “ВКТВ” ще сади цветя вместо “Еко Титан”? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ВКТВ” ще сади цветя вместо “Еко Титан”?
Публикувано 2016-05-17 09:32:32 от Темпо

Озеленяването и зацветяването на парковете и градинките във Велинград е поредният спорен въпрос между общината и “Еко Титан”. Фирмата има подписан договор за дейностите по озеленяването, но новото общинско ръководство го счита за незаконосъобразен и преди месец обяви обществена поръчка за всички дейности по чистотата, включително и озеленяване.

В края на изтеклата седмица от “Еко Титан” съобщиха: “Фирма “Еко Титан” ЕООД иска да уведоми обществеността, че тази година няма да извърши лятно зацветяване по устно разпореждане на г-н Палигоров, зам.-кмет на Община Велинград. С вх. № 53-00/529/18.04.2016 г. сме уведомили Общинска администрация, че е заявен посадъчният материал (цветя) към фирмата производител, която заявка бе съгласувана с г-жа Св. Томова и г-н Ат. Палигоров по предложение на г-жа Н. Фендрина. Поискахме писмено потвърждение във възможно най-кратък срок за направената от наша страна заявка за закупуване на необходимото количество цветя и тяхното засаждане по план и в необходимото за това време (края на м. май). Към 14 май 2016 г. отговор не е получен, а заявката за цветя е отменена, пак по устно разпореждане на г-н Палигоров. Досега фирмата ни, съгласно действащия Договор с Община Велинград, всяка година е извършвала лятно и есенно зацветяване с качествен материал, което е радвало жителите и гостите на града с красивите цветни фигури.”
Заместник-кметът Атанас Палигоров обяви позицията на общината, че очакват произнасянето на съда дали сключеният през 2009 г. договор с “Еко Титан” е законосъобразен и няма да приемат никаква работа на фирмата, докато съдът не се произнесе. Той съобщи, че с определение от 11 май 2016 г. Комисията за защита на конкуренцията оставя без уважение искането на “Еко Титан” за временна мярка - спиране на новата обществена поръчка, която общината обяви за всички дейности по чистотата. От 13 май “Еко Титан” е наложила нов запор на сметките на общината за сумата от 300 000 лева, което поставя общината в изключително тежко финансово състояние.
Г-н Палигоров увери, че Велинград няма да остане без озеленяване и зацветяване, като тази дейност предстои да бъде поета от общинското дружество “ВКТВ”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай