Велинград - online - Предлагат по-високи наеми на Пазара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предлагат по-високи наеми на Пазара
Публикувано 2016-05-17 09:33:18 от Темпо

Община Велинград обяви проект за изменение на Наредбата за местни данъци и такси. Основната промяна е свързана с дейностите на новосъздаденото общинско предприятие “Спортни имоти и пазари и Туристически информационен център” (“СИП и ТИЦ”). През 2015 г. и двете предприятия имат отрицателни финансови резултати: бившето “СИП” има приходи от 452 845 лева срещу разходи от 569 476 лева, а бившият “ТИЦ” отчита 17 783 лева приходи срещу 64 188 лева разходи. Таксите и тарифите не са променяни от 2008 г. за дейностите на “СИП” и от 2012 г. за “ТИЦ”. За да бъде подобрено и стабилизирано финансовото състояние на “СИП и ТИЦ”, сега се предлага увеличение на част от таксите.

Без промяна остават таксите за търговска дейности в центъра и другите зони във Велинград, както и в населените места в общината. Променят се таксите за наеми на Централния пазар и на кварталните пазари. Предложението е за наем на търговска маса от 1.5 кв.м. на Централния пазар дневната цена да бъде увеличена от 3 лева на 3.40 лева, а месечната от 63 на 65 лева за продажба на селскостопански стоки. Дневната цена за търговско място от 1 кв.м. се увеличава от 1.80 на 2.30 лева, за продажба от автомобил от 3.30 на 4 лева, а продажбата от кола, впрегната с добитък, отпада и се забранява. За кварталните пазари предложението е цената за маса от 1.5 кв.м. да се вдигне от 2.60 на 3.40 лева за ден и от 60.80 лева на 65 лева за месец. Предложено е увеличение на таксата за продажба на слънчоглед от 1.60 на 1.80 лева за ден и на цветя от 2.40 на 3.40 лева за ден. По-скъпо ще е и поставянето на стрелбища и люлки - от 1.30 на 1.80 лева дневно.
Цените на билетите за баня остават без промяна, но се увеличават цените за ваните: от 4 на 5 лева за единичните, от 6 на 7 лева за двойните и от 10 на 12 лева за семейните.
На Централния минерален плаж се предлага про-висока цена за водната пързалка, където билетът поскъпва от 0.60 на 1 лев за спускане. С лев по-скъпо ще се плаща за чадър и шезлонг.
Леко повишение е предложено и за част от услугите, които предлага Туристическият информационен център.
Жителите на общината могат да дадат свои становища и мнения по предложените изменения в Наредбата за местните данъци и такси до 25 май. На 26 май се очаква тя да бъде разгледана на редовната сесия на Общинския съвет и съветниците да вземат крайното решение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола